METO Pohjois-Pohjanmaa ry:n Skotlannin opintomatka

torstaina, 27.11.2014

Matkan keskeisiksi teemoiksi nousi metsien monikäyttö ja metsittämishanke.

Central Scotland Forest Trust järjestö huolehtii metsien perustamisesta, suojavyöhykkeiden tuomisesta metsähoidon piiriin, kulttuuri- ja historiakohteiden säilyttämisestä. Lisäksi CSFT kunnostaa polkuja ja pyöräilyreittejä. Erityinen painopiste toiminnassa on nuoriso. Hankeilla pyritään parantamaan kaupunkinuorten luontotietoisuutta. Lisäksi pyritään lisäämään heidän luontoharrastusmahdollisuuksia. Toiminnassa korostettiin yhteiskunnallista näkökulmaa.

Trees for Life-projektin on perustettu 25 vuotta sitten. Sen tavoitteena on lisätä alkuperäisten Caledonian metsien määrää. Caledonian metsistä, jotka aikoinaan peittivät noin 80 % Skotlannin pinta-alasta, on jäljellä enää noin 1 %. Projekti on hankkinut 4000 ha maata, joka on tarkoitus ennallistaa. Osa alueesta on istutusmetsää ja osa nummea. Projektilla on pieni taimitarha, joka tuottaa viljelymateriaalin. Pienuudesta huolimatta taimitarhalla on kunnianhimoiset tavoitteet.

Matkalle osallistui 20 metsäasiantuntijaa. Matkaan saatiin tukea Metsämiesten Säätiöltä.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Petri Törrönen, METO Pohjois-Pohjanmaa ry, petri.torronen(a)otso.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.