Metsäopiskelijoiden Saksan opintomatka

torstai, 23.01.2014

METO - Metsäalan Asiantuntijat ry järjesti metsäopiskelijoille opintomatkan Saksaan, Rhineland-Pfalzin osavaltioon, missä tutustuttiin mm. Saksan metsätalouteen, metsienhoitoon, koululaisten metsäpedagogiikkaan, ympäristönsuojeluun sekä tuulivoimaan.

Tuulivoiman osalta Rhineland-Pfaltzin osavaltio on Saksan edelläkävijöitä: vuonna 2013 rakennettiin jo 8 megawatin tuulivoimalaitoksia, kun Suomessa rakennettujen "tuulimyllyjen" koko on yleensä 2-4 megawattituntia. Mutta yhteistä molemmille maille näyttää olevan, että metsäammattilaiset tekevät tuulivoimasopimukset - vaatiihan tuulivoimalan pystyttäminen mm. metsätienteko-, metsänhakkuu- sekä luonto-osaamista.

Lisäksi opiskelijat tutustuivat keskieurooppalaiseen kulttuuriin: monumentteihin, ruokaan ja viininviljelyyn - sekä vieraanvaraisiin saksalaisiin metsäammattilaisiin. Matkalla mukana oli 15 metsäopiskelijaa ja retkeä vetämässä METO - Metsäalan Asiantuntijat ry:n yhteyspäällikkö Tiina Eklund. Hyvä ryhmähenki vallitsi osallistujien kesken ja matka oli kaikkiaan hyvin elämyksellinen. Metsäopiskelijoiden Saksan opintomatkan tukijana toimi Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Tiina Eklund, METO - Metsäalan Asiantuntijat ry, tiina.eklund(at)meto-ry.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.