Otaniemen Puunjalostajat oppivat Aasiassa

maanantai, 16.06.2014

Otaniemen Puunjalostajien Excursioyhdistyksen 1,5 vuoden projekti huipentui opinto- ja yritysvierailumatkaan Kiinaan, Malesiaan ja Singaporeen maalis-huhtikuussa 2014. Opiskelijavetoinen Asiadventures sai alkunsa syksyllä 2012, kun päätimme opiskeluaikamme ulkomaan pitkän excursion kohteeksi Aasian. Puolentoista vuoden ajan valmistelimme, suunnittelimme, teimme talkootöitä, myimme mainoksia julkaisuumme ja odotimme matkaa.

Maaliskuun 11. päivä alkanut matkamme sisälsi kymmenen yritysvierailua Kiinassa ja Singaporessa. Vierailimme pääosin suomalaisissa firmoissa, joissa opimme kiinalaisesta ja aasialaisesta työkulttuurista paikallisilta yritysvierailuisänniltämme. Opimme niin kiinalaisen työntekijän työmentaliteetista kuin metsänhoidon haasteista Etelä-Kiinassa. Yritysvierailujen lisäksi näimme turistikohteita ja nautimme reissusta hyvässä matkaporukassamme.

Matkamme kesti yhteensä 23 päivää ja reissuun lähti 26 toisen, kolmannen tai neljännen vuosikurssin opiskelijaa. Reittimme kulki Shanghaista Beihaihin, josta liikuimme Dongguanin kautta Hong Kongiin. Hong Kongista teimme päiväretken Macauhun ja jatkoimme matkaa Malesian Kota Kinabaluun. Siellä mm. kiipesimme Mount Kinabalu vuorelle (4095m). Malesiasta matka jatkui Singaporeen, josta muutaman yritysvierailupäivän jälkeen suuntasimme takaisin Helsinkiin. Pisimmät pätkät viivyimme Shanghaissa ja Kota Kinabalussa, joista Shanghaissa kävimme monilla yritysvierailuilla (mm. UPM, Kemira, Valmet, Tongjin yliopisto). Myös muutama päivä Beihaissa kului yritysvierailulla Stora Enson vieraana.

Matka sujui mutkitta ja onnistui todella hyvin. Väsyneet matkailijat saapuivat takaisin Suomeen monta kokemusta rikkaampana sekä valmiimpana tulevaan kansainväliseen metsäteollisuuden työelämään. Olemme kiitollisia Metsämiesten Säätiölle tuesta, joka osaltaan mahdollisti matkamme.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Lundell Laura, Otaniemen puunjalostajien excursioyhdistys ry, laura.lundell(a)aalto.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.