SAVOTTA - Lapin metsämuseosta kulttuurimatkailun vetovoimatekijä

maanantai, 12.09.2011

Lapin metsämuseolla käynnistyy kaksivuotinen hanke, jonka aikana vahvistetaan museon toimintaedellytyksiä. Savotta – Lapin metsämuseosta kulttuurimatkailun vetovoimatekijä -hankkeen tavoitteena on turvata Lapin metsämuseon säilyminen mielenkiintoisena tutkimus- ja vierailukohteena. Eräs keskeinen tavoite on myös museotoiminnan kehittäminen kohti ammattimaisesti hoidettua museota.

Nyt alkavan parivuotisen hankkeen aikana museoalueella tehdään mittavia korjaus- ja entisöintitoimenpiteitä ja kiinnitetään huomiota museon saavutettavuuden ja esteettömyyden eri osa-alueisiin. Hankkeen aikana kehitetään myös museon näyttely- ja yleisötoimintaa monipuolisesti. Eräs keskeinen kehittämisalue hankkeessa on myös koululaisyhteistyön vahvistaminen. Lisäksi museo toivoo löytävänsä uusia yhteistyökumppanuuksien ja toimintojen muotoja eri alojen osaajien kanssa.

Lapin metsämuseo säilyttää ja tutkii arvokasta kulttuuriperintöä sekä tuottaa paikalliselle väestölle, matkailijoille, tutkijoille ja kaikille asiasta kiinnostuneille metsähistoriaan ja Lapin kulttuurihistoriaan pohjautuvia palveluita. Tällä hankkeella pyritään edesauttamaan näiden palvelujen säilymistä myös tulevaisuudessa.

Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Rovaniemen Kehitys Oy. Hankkeen omarahoitusosuutta on saatu Metsämiesten Säätiöltä.

Lisätietoja:

Lapin metsämuseoyhdistyksen puheenjohtaja Ossi Takkinen, ossi.takkinen(at)rovala.fi,
puh. 0400 698 598

Savotta-hankkeen projektipäällikkö Tuija Alariesto, metsamuseo(at)gmail.com,
puh. 040 536 0080

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.