Vaihto-oppilas lukukausi Thaimaassa

keskiviikko, 28.08.2013

Opiskelin vuoden 2012 syyslukukauden Bangkok University International Collegessa, Thaimaassa. Bangkok University on yksityinen korkeakoulutusta antava instituutio, jonka on auktorisoinut Thaimaan Opetusministeriö. Yliopiston akateemiset ohjelmat ovat tunnustettuja maailmanlaajuisesti.

Suoritin koulussa viisi kurssia, jotka olivat arvoltaan yhteensä 25 ECTS-opintopistettä (15 sikäläistä credi:tiä). Sain itse valita kurssit, joita opiskelin ja ne olivat seuraavat: IMG428 Strategic Management, IFI212 Business Finance, IMK333 Export-Import Management, IEM311 Entrepreneurship ja ITH101 Thai Language for Foreigners.

Koulu oli kokemuksena erittäin palkitseva koulupukuineen, oppilaineen ja kampusalueineen. Tärkeimpänä saavutuksena ja hankkeen tuloksena voidaan pitää koulun lisäksi monipuolisen elämänkokemuksen hankkimista ja uusia ystäviä eri kulttuureista ja eri puolilta maailmaa. Koulun kustannukset jäivät free-mover vaihto-oppilaana itse maksettavaksi.

Metsämiesten Säätiön apuraha kattoi kurssimaksuista noin 87%. Apurahan turvin kustannustaakka ei koitunut kokonaan opiskelijalle itselleen ja siitä olen erittäin kiitollinen ja onnellinen. Vaikka Thaimaata voi pitää halpana maana elää, muodostuu kustannukset kuitenkin yllättävänkin suuriksi pakollisine asumismenoineen(sähkö,netti,vesi) ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksineen.

Kokonaisuutena vaihto-oppilasaika oli erittäin positiivinen kokemus ja voin suositella sen suorittamista myös muille. Arvostan myös Metsämiesten Säätiöltä saatua taloudellista tukea hankkeen mahdollistamiseksi. Annan mielelläni neuvoja ja vinkkejä asiaan liittyen siitä kiinnostuneille.

Lisätietoja:

MMK Matti Rikkilä, matti.rikkila(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.