Digimetsä-metsää virtuaalisesti

tiistai, 28.01.2014

Digimetsä-hankkeessa on yhdistetty etelä-savolaisen metsäopetuksen voimat. Hankkeella kehitetään oppimisympäristöjä ja työelämän palveluja niin, että metsäopetus voisi nykyistä paremmin vastata juuri nyt kentällä olevien lukuisten muutosten aiheuttamiin koulutustarpeisiin.

Hankkeen ensimmäisenä toteutusvuonna on tehty hankintoja metsäopetuksen käyttöön. Tärkeimpänä metsäopetuksen kehittämisen näkökulmasta ovat metsäohjelmistot, joiden avulla opetusta voidaan kehittää täsmälleen työelämää palvelevaksi. Virtuaalisuus, digitaalisuus ja sähköisyys ovat nykypäivän työelämän työkaluja, myös metsäalalle valmistuvien on hallittava nämä perinteisen metsätietouden lisäksi. Tiedonsiirto, asiakkuushallinta, työmaiden teko, työnjohdon seuranta, sähköiset ilmoitukset, siinä muutamia mainintoja hallittavista palikoista.

Digimetsä-hanke yhdistää etelä-savolaisen metsäopetuksen ainutlaatuisesti. Teemme yhteisiä markkinointiponnisteluja uusien opiskelijoiden hankkimiseksi sekä metsäalan tunnettavuudeksi. Lisäksi helpotamme kynnystä siirtyä toiselta asteelta ammattikorkeakouluasteelle tarjoamalla vapaasti valittavia opintoja. Hankkeen avulla hankitun osaamisen levittäminen koulutusasteiden kesken on myös hankkeen tärkeänä osana, tätä työtä jatketaan vuonna 2014. Hanke päättyy vuoden 2014 loppuun.

Hanketta toteuttaa Mamk Oy, Samiedu sekä Esedu.

Hanketta rahoittaa Etelä-Savon Maakuntaliitto (EAKR), Metsämiesten Säätiö ja Suur-Savon Energiasäätiö.

Lisätietoja:

Tutkimuspäällikkö Kati Kontinen, Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy, kati.kontinen(at)mamk.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.