Helsingin yliopiston metsäylioppilaiden osallistuminen IFSA:n talvikokoukseen Sloveniassa 11.-18.3.2012

torstai, 26.04.2012

Metsätieteiden opiskelijat Mikko Niemi (MMK), Juhani Siivonen (mmyo.) ja Saara Holm (mmyo.) Helsingin yliopistosta osallistuivat IFSA:n (International Forestry Students' Association) talvikokoukseen Sloveniassa 11.-18.3.2012. IFSA on metsäalan opiskelijoiden maailmanlaajuinen verkosto, johon kuuluu 73 jäsenyliopistoa. IFSA:n tavoitteena on edistää metsäalan opiskelijoiden kansainvälistä verkostoitumista, rikastuttaa opiskelijoiden koulutusta ja kehittää eri kulttuurien välistä ymmärrystä ja kanssakäymistä. IFSA toimii vahvasti yhteistyössä eri metsäalan organisaatioiden kanssa.

Helsingin yliopiston opiskelijat pääsivät Sloveniassa tutustumaan IFSA:an ja osallistumaan IFSA:n työpajaan, jossa pyrittiin kehittämään järjestön toimintaa ja tuomaan järjestö helpommin opiskelijoiden saavutettavaksi. Samalla saimme erinomaisen kuvan Slovenian metsistä ja metsätaloudesta, sen mahdollisuuksista ja haasteista. Tutustuimme samalla monista Etelä-Euroopan maista tulleisiin metsäalan opiskelijoihin ja loimme heihin arvokkaita kansainvälisiä verkostoja.

Matka oli erittäin antoisa ja opettavainen kokemus. Slovenialaiset opiskelijat olivat nähneet suuren vaivan tarjotakseen meille hienon viikon maan metsätalouden ja paikallisen kulttuurin parissa. Ainakin allekirjoittaneelle talvikokoukseen osallistuminen ja eri kulttuureihin tutustuminen avarsi maailmankatsomusta ja rohkaisi kansainvälistymään entistä enemmän. Myös matkan aikana käydyt mielenkiintoiset metsäiset keskustelut kasvattivat meitä ammatillisesti.

Kiitämme Metsämiesten Säätiötä opintomatkamme taloudellisesta tuesta.

Lisätietoja:

MMK Mikko Niemi, Helsingin yliopisto, mikko.t.niemi(at)helsinki.fi, puh. 040 593 9334

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.