Ihminen ja metsä -esseejulkaisu 2012

keskiviikko, 20.02.2013

Esseekokoelma ja niistä mahdollisesti koostuva sarja tarjoaa kanavan poikkitieteelliselle keskustelulle. Erilaisia näkökulmia voivat olla metsäluonto, metsän omistajuus, metsän erilaiset antimet, tarinat ja myytit, metsän vaikutukset terveyteen, puu ja puutuotteet, puurakentaminen jne. Artikkelit ovat yleistajuisia ja tarkoitettu kaikille metsästä kiinnostuneille, essee-kokoelmassa ei julkaista tutkimustuloksia.

Kirjoituksia metsästä –esseekokoelman ensimmäinen julkaisu valmistui tammikuussa 2013. Toimituskuntaan ovat kuuluneet Gunnel Adlercreutz, Tarja Halla, Erkki Kauhanen, Pekka Kivelä, Leena Paaskoski, Päivi Ronkainen-Forsius ja Jorma Westlund.

Kirjoitukset ja kirjoittajat:

Lisa Sounio: Minun metsäni on rakas

Vapaa-aikanaan metsissä viihtyvä design- ja brändiasiantuntija KTM Lisa Sounio kertoo artikkelissaan värikkäällä tavallaan, mitä metsä hänelle merkitsee. Lisäksi Lisa tekee kierroksen metsiin eri puolilla Suomea ja antaa esimerkkejä siitä, mitä metsä voi meille opettaa.

Erkki Kauhanen: Metsät ja terveys – Suomen brändi uusiksi

Metlan viestintäpäällikkönä työskentelevä VTT Erkki Kauhanen tuntee metsät Suomessa ja maailmalla. Hänen kirjoituksensa muistuttaa, että metsäluonto tarjoaa valtavan määrän antimia, joiden käyttöä ja vaikutuksia on alettu tutkia vasta viime vuosina. Erkki kuvaa metsistä syntyvää biotaloutta ja toteaa, että ilman metsää ei ole tulevaisuutta.

Samuli Miettinen: Spirit of Nature – puun arkkitehtuuria

Arkkitehti SAFA Samuli Miettinen on ollut tuomariston jäsenenä valitsemassa kahta viimeisintä kansainvälisen Spirit of Nature –puuarkkitehtuuripalkinnon saajaa. Samuli kertoo, mitä voimme oppia seitsemältä Spirit of Nature –palkinnon saajalta, mitä ovat hyveet arkkitehtuurissa ja mikä on puuarkkitehtuurin tila Suomessa.

Muut tekijät

Graafinen suunnittelu: Marion Robinson

Kannen kuvaaja: Santeri Sarkola

Muu kuvitus: luonnospiirroksia

- Bijoy Jain ja Studio Mumbai Architects

- José Cruz Ovalle

- Anssi Lassila

Kielen huolto ja oikoluku: Heta Hassinen.

Esseejulkaisun konseptointiin ja julkaisuun on saatu Metsämiesten Säätiön apurahat vuosina 2011 ja 2012.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Hilppa Junnikkala, Puu kulttuurissa ry, hilppa.junnikkala@puuinfo.fi,
puh. 040 940 1300

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.