Palosalmen metsätyömieskoti 2011

tiistai, 31.01.2012

Toiminta-ajatuksensa mukaisesti Palosalmen metsätyömieskoti tarjoaa yksilöllistä ja turvallista palveluasumista ikäihmisille maaseutumiljöössä. Kodin toimintaa ohjaa vahva yhteisöllisyysajattelu. Kodissa on 27 asukaspaikkaa. Kun metsätyömieskoti perustettiin vuonna 1949, avajaispuheessa todettiin, että metsätyömieskodin tulee ennen kaikkea olla koti, ei mikään laitos. Kuluva vuosi 2011 oli 62. toimintavuosi.

Palosalmen metsätyömieskodin käyttöaste pyrittiin pitämään korkeana. Kodin asukkaiden keski-ikä on n. 70 vuotta. Näistä syistä johtuen asukkaille tarjottavien hoivapalvelujen määrät ovat kasvaneet. Toimintaa pyrittiin hoitamaan suunnitelmien mukaisesti, käyttökustannukset pitämään suunnitellulla tasolla ja asukkaiden ateria- ym. maksut säilyttämään kohtuullisella tasolla. Yhteistyö Rovaniemen kaupungin kanssa jatkui ostopalvelusopimuksen pohjalta tiiviinä. Lisäksi on solmittu ostopalvelusopimuksia muiden lähikuntien kanssa.

Metsämiesten Säätiö on osaltaan tukenut jo vuosikymmeniä metsätyömieskodin toimintaa. Metsämiesten Säätiön myöntämä toiminta-avustus mahdollisti asukkaiden monipuolisen viriketoiminnan vuoden 2011 aikana. Omana toimintana Palosalmen metsätyökodissa järjestettiin säännöllistä viriketoimintaa viikoittain kuten bingoa, erilaisia pelihetkiä mm. Nintedo Wiin parissa, jumppahetkiä, levyraati, karaoke-tanssit, askartelua ja käsitöitä, runo- ja lukupiirejä, sekä pilkki- ja onkikilpailut. Perinteinen kesämatka tehtiin kesäkuussa Luosto–Salla–Kemijärvi-akselilla. Kokonaisvaltaisesti toimintakykyä tukemaan toteutettiin pihapiiriin Kuntovihko-ulkoilureitti.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Ossi Takkinen, Rovalan Setlementti ry, ossi.takkinen(at)rovala.fi, puh. 0400 698 598

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.