Metsäylioppilaat ry:n sadas toimintavuosi

maanantai, 8.02.2010

Metsäylioppilaat ry juhlisti 100. toimintavuottaan vuonna 2009. Metsämiesten Säätiö oli vuonna 2009 yksi suurimmista ainejärjestömme toiminnan tukijoista.

Metsäylioppilaat ry:n 100-vuotisjuhlaviikko järjestettiin helmikuun lopussa. Tapahtumat kokosivat yhteen metsäylioppilaat, metsänhoitajat ja sidosryhmien edustajat. Juhlaviikon avasi yhdistyksen historiateoksen Korpien hurjassa humussa ja 100-vuotisvalokuvanäyttelyn julkaisu Metsätalolla Helsingissä. Historiateoksen markkinointi ja muun muassa Lustossa ja Metsämessuilla vieraillut näyttely ovat levittäneet viestiä Metsäylioppilaiden juhlavuodesta. Juhlaviikon aikana kokoonnuttiin myös vanhojen filmien näytökseen, Metsäylioppilaat vs. Metsänhoitajat koripallo-otteluun ja vuosijuhlakahvitukseen. Viikon kruunasi iltajuhla Vanhalla ylioppilastalolla.

Vuoden mittaan Metsäylioppilaat ry järjesti monipuolista toimintaa jäsenilleen. Metsäalan nykyisestä tilasta ja tulevaisuudesta kokoonnuttiin keskustelemaan kolmeen metsäseminaariin. Suomen Metsäyhdistys järjesti yhteistyössä Metsäylioppilaiden kanssa opaskoulutuksen, johon osallistuneet metsäylioppilaat toimivat oppaina koululaisten metsäviikoilla. Koululaisten metsäviikolle myönnettiin Uudenmaan ympäristökeskuksen vuoden 2009 ympäristöpalkinto.

Yhdistys järjesti vuoden mittaan useita opiskelijajuhlia, muun muassa kevätjuhlat, Hirvi- ja taimijuhlat sekä pesäpallositsit Puunjalostajakillan kanssa. Opiskelijat osallistuivat myös ahkerasti urheiluotteluihin ja –tapahtumiin. Metsäylioppilaat pelasivat sählyä viikoittain, meloivat Vantaajoella sekä osallistuivat yliopiston jalkapallosarjaan.

Metsäylioppilaat ry lähetti jäseniään kolmeen suureen kansainväliseen tapahtumaan: IFSS 2009 -tapahtumaan Indonesiaan, NEIS –tapahtumaan Kööpenhaminaan ja World Forestry Congressiin Argentiinaan. IFSS ja NEIS –tapahtumiin osallistui molempiin kolme metsäylioppilasta, World Forestry Congressiin yksi.  Yhdistys myös tuki Puukaupallisen kerhon Moskovan excursiota. Ulkomaisia opiskelijoita haluttiin myös aktiivisemmin mukaan Metsäylioppilaat ry:n toimintaan ja yhdistystä esiteltiin englanninkielisen maisterivaihteen opiskelijoille.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Satu Leppänen (2009), Metsäylioppilaat ry., satu.s.leppanen(at)helsinki.fi

Puheenjohtaja Paavo Lyytikäinen (2010), Metsäylioppilaat ry., paavo.lyytikainen(at)helsinki.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.