Monitahoinen metsäkulttuuri esillä Suomen Metsämuseo Luston tapahtumissa

maanantai, 31.12.2012

Luston metsäteemalliset tapahtumat, työpajat ja -näytökset toivat käytännönläheisesti esille ihmisen suhdetta metsään ja luontoon. Tapahtumakokonaisuudella täydennettiin Luston muita toimintoja ja monipuolistettiin Luston palveluita sekä tarjottiin elämyksiä museokävijöille.

Kesällä Lustossa pärisivät moottorisahat, pärelastut lensivät päreitä höylätessä ja työkalut saivat terävyyttä kesä- ja elokuussa järjestetyillä Teroituspäivillä. Perinteisiä käsityötaitoja esiteltiin työnäytösten avulla. Lustossa nähtiin entisajan työskentelytapoja kuten pärekorien tekoa, päreiden punontatekniikoita sekä vakkojen ja lastulintujen valmistusta. Islanninhevoset vierailivat Lustossa heinä-elokuun taitteessa, jolloin Luston lähialueille tehtiin oppaiden johdolla teemallisia metsäretkiä.

Jo perinteeksi muodostunut, kahdettatoista kertaa järjestetty, Joulupuun päivä on vakiinnuttanut paikkansa Luston tapahtumakokonaisuudessa, ja tunnelmallaan se viritti monet tapahtumakävijät joulunodotukseen. Joulupuun päivän tarjonnassa oli monenlaista jouluista ja metsähenkistä ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin Joulumetsän laulajaisista nukketeatteriesityksiin ja rivitanssista taidetekstiilitöiden luentoihin.

Kansainvälisyyttä Lustoon toi kesällä vieraillut kiinalainen kädentaitajien ryhmä, joka kahden viikon ajan esitteli kiinalaisia taidekäsityömuotoja mm. paperitaidetta, kirjontaa ja koristekaiverrusta yleisölle.

Metsämiesten Säätiön rahoitus mahdollisti vuoden aikana useiden eri tapahtumien järjestämisen Lustossa. Erilaisten tapahtumien kautta museovieraat saivat informaatiota, syvensivät tietoa vanhoista työmenetelmistä ja -tavoista. Näiden tapahtumien avulla luotiin museovieraille positiivinen kokemus elävästä ja vuorovaikutteisesta museosta.

Lisätietoja:

Asiakaspalvelunhoitaja Päivi Ronkanen, Lusto-Suomen Metsämuseo, paivi.ronkanen(at)lusto.fi,
puh. 050 320 4071

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.