Metsäyhdistyksen toimittajamatka varattiin yli

maanantai, 10.03.2014

Suomen Metsäyhdistyksen perinteinen toimittajamatka järjestettiin tällä kertaa Kaakkois-Suomeen. Halukkaita oli enemmän kuin kyettiin ottamaan.

Matka järjestettiin maailman suurimpaan metsäpohjaisen biotalouden keskittymään Kaakonkulmalle 7-8.11. Ohjelmaan kuului tutustuminen UPM:n Kaukaan tehdasintegraattiin, biojalostamohankkeeseen ja tutkimuskeskukseen Lappeenrannassa, metsäretki tehtaan läheisyyteen, tutustuminen Metsä Groupin Joutsenon-tehtaisiin ja erityisesti puunkuoren kaasutuslaitokseen sekä kaasutusteknologian tulevaisuuteen, tutustuminen Stora Enson Imatran-tehtaisiin ja nestepakkauskartonkitoimialaan, mikrokuitusellun tuotantoon ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin sekä Stora Enson Imatran-tutkimuskeskukseen ja sellun osaamiskeskukseen.

Matkalle osallistui ennätysmäärä toimittajia, 22, eivätkä kaikki halukkaat edes sopineet mukaan. Edustettuina olivat Metsälehti, Aarre, Aamulehti, Pohjolan Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat, Uusi Suomi, Karjalainen, Iltalehti, Demokraatti, Ilta-Sanomat, Maaseudun Tulevaisuus, Yle-Uutiset, Kauppalehti, Tekniikka &Talous, Apu, Kemia, Ilmansuojelu ja Keskipohjanmaa, neljä free-toimittajaa ja yksi valokuvaaja. Kirjoituksia julkaistiin myös muissa lehdissä esimerkiksi lehtiyhteistyön johdosta.

Matkaa ovat rahoittaneet paitsi Suomen Metsäsäätiö, MMM ja Metsämiesten Säätiö, myös matkalaiset itse ja yhteistyökumppanit.

Metsäyhdistys on myös muuttamassa toimittajayhteistyönsä rakennetta. Jatkossa tilaisuuksia pyritään järjestämään Metsäyhdistyksessä tuotettavien keskusteluteemojen ympärille. Mukaan pyritään saamaan erityisesti nuoria toimittajia, naistenlehtiä ja lifestyle-lehtiä, Yleisradion aluetoimituksia ja maakuntalehtiä.

Entisenkaltaisia taustatilaisuuksia järjestettiin vuonna 2013 vain yksi, Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen ja Suomen Aikakauslehdentoimittajien liiton jäsenille tarkoitettu sieniretki Nuuksioon lauantaina 14. syyskuuta yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Retkellä esiteltiin luontokeskus Haltiaa ja keskusteltiin Metsä puhuu -tulevaisuushankkeesta. Retkelle otti osaa 21 toimittajaa ja se sai julkisuutta muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Henkilökohtaista toimittajayhteistyötä jatketaan kuten ennenkin.

Lisätietoja:

Viestinnän suunnittelija Hannes Mäntyranta, Suomen Metsäyhdistys, hannes.mantyranta(at)smy.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.