Saako Suomen metsiä käyttää? Millä tavalla? -PTT:n metsäpodcast -sarja

keskiviikko, 1.08.2018

Ovatko suomalaiset metsäläisiä - ja kuinka kauan?
Millainen olisi digitaalinen metsä?
Mahtuvatko talous ja ympäristö samaan metsään?

Biotalous, ilmastovaikutukset, luontosuhde - Suomen metsistä ja niiden käyttämisestä on käyty kiivasta keskustelua jo pitkään. Mutta löytyykö osapuolten välille yhteistä näkemystä? Mitä asiasta pohtii ministeri tai metsäjohtaja? Tästä ottaa selvää Pellervon taloustutkimuksen PTT:n uusi podcast-sarja, joka julkaistiin heinäkuussa.

Viisiosaisessa sarjassa "Saako Suomen metsiä käyttää" eri osapuolet pohtivat yhdessä PTT:n metsäekonomistien kanssa Suomen metsien käyttöä ja pyrkivät näkemään asian toinen toistensa näkökulmista. Tavoitteena on löytää yhteisymmärrystä ja nostaa metsäkeskustelu pois poteroistaan.
Sarjan vieraat ovat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, metsäjohtaja Juha Hakkarainen MTK:sta, metsäasiantuntija Panu Kunttu WWF:stä, kestävän kehityksen päällikkö Antti Otsamo Metsähallituksesta ja johtaja Maarit Lindström Metsäteollisuudesta.

Esillä ovat niin metsien virkistyskäyttö, metsänomistus, suojelu kuin metsien merkitys kansantaloudellekin. Näkökulmia nivotaan yhteen etenkin viidennessä jaksossa, johon muiden jaksojen vieraat lähettävät omat metsäkysymyksensä ministeri Lepän pohdittavaksi.

"Tavoitteena on siltoja rakentava keskustelu, jossa ekonomistit tuovat tutkimustiedon yhteen kunkin asiantuntijan näkökulman kanssa. Haluamme, että keskustelijat pohtivat metsäkysymystä myös toistensa vinkkelistä", kertoo PTT:n tutkimusjohtaja Paula Horne.

Sarja on kuunneltavissa Applen ja Androidin podcast-alustoilla, Spotify-palvelussa ja PTT:n kotisivuilla. Sarjaan liittyvää oheisaineistoa julkaistaan heinäkuun mittaan PTT:n kotisivuilla www.ptt.fi sekä Twitter-tilillä @PTTfi

Sarjan tekemistä on tukenut Metsämiesten Säätiö ja sen teknisestä toteutuksesta vastaa podcast-tuotantoyhtiö Toimitus.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Kimmo Mäkilä, PTT, kimmo.makila(at)ptt.fi, puh. 040 358 0222

Linkit podcastiin:

https://itunes.apple.com/fi/podcast/pettu/id1228603005?mt=2

http://subscribeonandroid.com/cms.podcastit.me/podcast/pettu/feed/

http://www.ptt.fi/ajankohtaista/uutiset/pois-poteroista-pttn-podcast-sarja-rakentaa-yhteisymmarrysta-suomen-metsien-kayttamisesta.html

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.