Tukkilaisperinne säilyy!

keskiviikko, 23.10.2013

Tukkilaistaitoja käytännön työelämässä ei enää tarvita, mutta vanhoja taitoja säilyttävät edelleen monet alan harrastajat ympäri Suomea. Yksi heistä on vanhempi rajavartija Jori Mikkonen (s. 1983), joka on harrastanut tukkilaistaitoja 15-vuotiaasta asti ja esiintyy ja kilpailee lajeissa edelleen aktiivisesti. Kesällä 2013 Mikkonen saavutti yleisen sarjan koskenlaskun ja tukkilaismaratonin Suomen mestaruudet yleisessä sarjassa.

Kesän 2013 aikana Jori Mikkonen esiintyi ja opetti tukkilaistaitoja yhteensä yhdeksässä erilaisessa tapahtumassa, joista osa oli monipäiväisiä. Kohderyhminä oli esimerkiksi eräoppaita, metsäalan opiskelijoita, koululaisia, kilpailuyleisöä, museovieraita ja muuta yleisöä. Lajeina olivat rullaus, tukkilaisen vala, sestominen, puomijuoksu, sumajuoksu, näreenvääntö sekä motinteko poka- tai kaarisahalla ja kirveellä. Jori Mikkosen esiintymiset tapahtumissa ja kilpailuissa saivat runsaasti näkyvyyttä eri lehdissä, esimerkiksi Aamulehdessä. MTV3 näytti myös kymppiuutisten kevennyksissä 19.9.2013 Mikkosen koskenlaskua.

Lisätietoja:

Vanhempi rajavartija Jori Mikkonen, mikkonen.jori(at)gmail.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.