Metsä rokkasi Juvalla menestyksekkäästi

perjantai, 25.01.2013

Metsä Rokkaa –tapahtuma pidettiin 30.6.2012 Juva Campingin alueella Juvalla. Päivätapahtuma oli kaikille metsästä kiinnostuneille avoin ja maksuton tapahtuma. Päivätapahtuma koostui messuosastoista, työnäytöksistä ja esitelmistä sekä perheen pienimmille suunnatusta konsertista. Päivätapahtuman kävijätavoite ylittyi yli tuhannella henkilöllä, sillä päivätapahtumassa vieraili kaikkiaan 3200 henkilöä. Päivätapahtumassa oli mukana 25 yhteistyökumppania esittelemässä toimintaansa.

Tapahtumaan oli lähdetty mukaan tavoitteen mukaisesti kokonaisten perheiden voimin. Tapahtumanhoukuttimena toimivat itsessään monipuolinen laaja uudenlainen metsätapahtuma sekä julkisuuden henkilöt ja artistit. Tapahtumassa oli saatavilla tietoa kolmen eri oppilaitoksen taholta metsäalan koulutuksesta ja ammateista, metsäasioiden neuvonnasta sekä havainnollisesti metsän kiertokulusta taimen istutuksesta puunkorjuuseen. Yhteistyökumppanit olivat panostaneet osastojen sisältöön hyvin ja kohderyhmä oli huomioitu osastojen sisällössä.

Iltatapahtumaan osallistui 2200 henkilöä, joka oli tavoitteen mukainen. Iltatapahtumassa esiintyi kolme kotimaista artistia ja metsäasiaa tuotiin esille juontaja Jaana Pelkosen toimesta pitkin iltaa esiintymisten välissä. Lisäksi alueella jaettiin tietoa metsäalan koulutuksesta.

Tapahtumaan osallistui yhteensä 5500 henkilöä, joka on paljon pienelle paikkakunnalle. Tämä tapahtuma osoitti, että tämän tyyppiselle metsän ja viihteen yhdistävälle tapahtumalle on kysyntää. Tapahtuma keräsi osallistujia ympäri valtakuntaa, sillä alueella on kyseiseen aikaan myös vapaa-ajan asukkaita paljon.

Tapahtuman tavoitteet saavutettiin. Kävijämäärä ylitettiin, päivätapahtumaan saatiin nuoria tutustumaan metsäasioihin ja metsäammatteja esiteltiin. Nuoret pääsivät tutustumaan tapahtumassa metsäkoneiden ja kuorma-autojen ohjaamoihin sekä testaamaan metsäkonesimulaattoreita.

Kävijäpalaute yleisöltä, yhteistyökumppaneilta ja esiintyjiltä oli kiitettävää. Negatiivista palautetta ei ole tullut ollenkaan. Tapahtumaa toivottiin monen kävijän taholta järjestettäväksi vuosittain, mutta siihen yksittäisen metsänhoitoyhdistyksen voimavarat eivät riitä. Ehkäpä tulevaisuudessa taas joskus ponnistetaan tapahtuma uudelleen pystyyn.

Valokuvia tapahtumasta löytyy osoitteesta www.facebook.com/metsarokkaa.

Tapahtumaa mainostettiin Länsi-Savossa, Itä-Savossa, Varkauden Lehdessä, Mikkelin Kaupunkilehdessä, Juvan Lehdessä, Puumalan Lehdessä, Sulkavan Lehdessä, Metsänhoitoyhdistysten lehdissä (Metsä-Savo, Järvi-Savo, Itä-Savo, Länsi-Uusimaa, Metsänomistajien liitto Järvi-Suomi) sekä Aarre-lehdessä ja MTK:n Mainio-lehdessä sekä Osuuspankin Metsärahassa. Lisäksi tapahtumasta ilmoitettiin useilla nettisivuilla, sähköisessä uutiskirjeissä, tapahtumasta tehtiin 1700 julistetta ja tapahtumaa mainostettiin Iskelmä-radiossa Savon alueella. Tapahtumalla on lisäksi oma Facebook-sivu Metsä Rokkaa, jonka kautta tapahtumasta viestittiin.

Iskelmä-radioon tapahtumasta tehtiin ennakkohaastatteluja kahteen kertaan.Tapahtuman jälkeen Metsä Rokkaasta juttuja julkaistiin Länsi-Savossa, Itä-Savossa, Mikkelin Kaupunkilehdessä, Juvan Lehdessä, Maaseudun Tulevaisuudessa, Forest.fi - verkkosivuilla, Metsä-Savon nettisivuilla, uutiskirjeessä sekä Metsä Rokkaa facebook-sivulla. Syyskuussa tapahtuman kooste julkaistaan Metsä-Savon lehdessä, jossa jakelu on 5000 kpl.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Petri Pajunen, Metsänhoitoyhdistys Metsä-Savo, petri.pajunen(at)mhy.fi,
puh. 040 7766 212

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.