Metsäalalle julkaistu yleistajuinen lakiopas

maanantai, 07.03.2011

Varatuomari Matti Kiviniemen laatima lakiopas "Näin se on Metsänomistajan lakiopas" on julkaistu helmikuussa 2011. Oppaassa käsitellään muun muassa metsälakia ja jatkuvaa kasvatusta, metsämaiden suojelupaineita, ulkopuolisten oikeuksia yksityismailla ja puukauppaa. Lisäksi käsitellään tieasioita, kaavoitusta sekä erilaisia metsänomistusmuotoja.

Kirjan rakenne on selkeä. Asiakokonaisuus ja termit selostetaan luvun alussa lainsäädännön valossa pääpiirteessään ja asiaa havainnollistetaan esimerkein ja kysymys-vastaus –tietolaatikoilla. Hannu Virtasen humoristiset kuvat keventävät tekstiä. Kirjassa on käyttöä helpottava asiahakemisto.

Teoksen kannanotot perustuvat lainsäädäntöön sekä oikeus- ja sopimuskäytäntöön. Viittaukset niihin esitetään kunkin kappaleen lopussa. Lainsäädännön muutoksia on seurattu tammikuun 15. päivään 2011 asti. Vireillä olevat kemera-lain ja vesilain muutoshankkeet ovat olleet tiedossa, ja todennäköiset muutokset on selvitelty tekstissä.

Matti Kiviniemi on ratkonut päätoimisesti 1980-luvulta alkaen metsäalan oikeudellisia kysymyksiä. Hän on kirjoittanut aihepiiristä lukuisia julkaisuja ja on myös arvostettu kouluttaja.

Käsikirjoituksen laatimiseen on saatu rahoitusta Metsämiesten Säätiöltä osana laajempaa metsäoikeudellista julkaisuhanketta.

Kiviniemi, Matti: Näin se on Metsänomistajan lakiopas
ISBN 978-952-5694-79-6
ilmestymisvuosi: 2011
95 sivua
Hinta: 28 euroa

Lisätietoja:

Varatuomari Matti Kiviniemi, Tmi Metsälaki Matti Kiviniemi, mkivinie(at)gmail.com,
puh. 040 526 6097

Vs. kustannuspäällikkö Satu Rantala, Metsäkustannus Oy, satu.rantala(at)metsalehti.fi,
puh. 020 772 9120

www.metsalehti.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.