Metsähistoriallinen teossarja on valmis

torstai, 13.10.2011

Metsäkustannuksen kustantama ja Metsähistorian Seuran suojissa syntynyt kirjatrilogia on valmistunut. Ensimmäinen osa julkaistiin keväällä 2010. Nyt ilmestynyt jälkimmäinen osa päätettiin jakaa kahteen niteeseen. Metsämiesten Säätiön tuki teki laajentamisen mahdolliseksi. Kukin kirja koostuu sarjasta metsähistoriallisia kertomuksia, joissa käsitellään maamme metsien käyttöä. Tarkastelujakso kattaa pääasiassa viimeiset puolitoista vuosisataa.

Toisessa niteessä, Puut perille ja käyttöön, keskitytään puun kuljetuksiin metsästä tehtaalle. Myös tuotteiden kuljetuksista vientisatamiin kerrotaan samoin kuin puun ja metsien muusta kuin teollisesta käytöstä.

Kolmannessa niteessä, Tervaa, lautaa ja paperia, keskitytään puun teolliseen käyttöön; myös tervanpolttoa ja kotiteollisuutta esitellään. Lisäksi tarkastellaan pyöreän puun vientiä.

Kirjoittajista metsänhoitaja Esko Pakkanen on tehnyt pitkän uran metsäteollisuuden viestinnässä, ja emeritusprofessori Matti Leikola on metsänhoidon ja ennen kaikkea suomalaisen metsänhoidon historian huippuasiantuntija ja aktiivinen kirjoittaja.

Metsämiesten Säätiön tuki on mahdollistanut teosten julkaisemisen.

Kirjaa myydään edulliseen pakettihintaan seuraavasti:

  • koko sarja (1–3) 120 euroa
  • osat 2 ja 3 yhteensä 80 euroa

Lisätietoja:

Myyntipäällikkö Sanna Nyman, sanna.nyman(at)metsakustannus.fi, puh. 020 772 9131

Kustannuspäällikkö Antti Sipilä, Metsäkustannus Oy, antti.sipila(at)metsakustannus.fi,
puh. 0400 900 415

tilaukset(at)metsakustannus.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 4 - 6 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.