Nikkarilan MTI-opiskelijoiden Lapin matka

perjantai, 17.02.2012

Mikkelin ammattikorkeakoulun metsätalouden laitoksen vuosikurssi 2008-2012 teki syksyllä 2011 yksityismetsätalouden teemaopintoja koskevan opintomatkan Lappiin. Matka sujui hyvin ja opimme paljon pohjoisen metsätaloudesta, kulttuurista ja matkailun merkityksestä alueelle. Suurimpia eroja Pieksämäen ja Lapin metsätaloudessa on Lapin puuston kiertoajan pituus ja porotalouden vaikutus alueeseen. Matka sai meidät etelämpänä asuvat huomaamaan, ettei kaikki olekaan niin yksinkertaista Lapin metsätaloudessa kuin äkkiseltään luulisi.

Matkamme ensimmäisen päivänä vierailimme Ponssen tehtaalla Vieremällä ja illalla saavuttuamme Suomussalmelle tutustuimme Raatteentien museoon. Seuraavan päivä ohjelmaan kuului vierailu Pölkky Oy:llä Kuusamossa. Yövyimme Kemijärvellä, ja aamulla matka jatkui Sodankylään ja Tankavaaran kultakaivokselle, jossa tutustuimme myös sen vaikutukselle lähiympäristöön.

Inariin saavuttuamme vierailimme saamelaismuseossa ja tutustuimme Metsähallituksen toimiin alueella sekä alueen poronhoitoon. Tässä vaiheessa ohjelman muuttui, ja oikaisimme suoraan Leville. Matkalla Leville vierailimme Taatsin Seidalla, jossa oli henkeäsalpaavat näköalat. Myös Levillä kävimme katsomassa maisemia tunturin huipulta. Viimeinen kohteemme oli Rovaniemellä, jossa tutustuimme Metsähallituksen uuteen toimistorakennukseen ja tiedekeskus Pilkkeeseen. Kokonaisuudessaan matka sujui hyvin, eikä reitin oikaisua lukuun ottamatta tapahtunut odottamattomia asioita. Matka oli varmasti näkökulmia avartava kokemus kaikille.

Lisätietoja:

MTI-opiskelija Mikko Ohinmaa, mikko.ohinmaa(at)luukku.com

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.