Teollisuuden metsänhoitajat tutustuivat plantaasimetsätalouteen Uruguayssa

perjantai, 07.02.2014

Teollisuuden Metsänhoitajien vuotuinen kesäopintomatka suuntautui marraskuussa 2013 Uruguayhin ja Argentiinaan – ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolelle. Matkalle osallistui 42 innokasta teollisuuden metsänhoitajaa lähes 20 eri organisaatiosta. Monipuolinen ammatillinen ohjelma antoi osallistujille hyvän kokonaiskuvan plantaasimetsätalouden perusteista ja haasteista sekä mahdollisuuden verrata sitä pohjoismaiseen metsätalouteen.

Matkan aluksi tutustuttiin taimituotantoon, metsänjalostukseen sekä eri eukalyptuslajien ja -alkuperien valintaan UPM:n Santanan taimitarhalla. Plantaaseilla perehdyttiin metsänuudistamisen intensiiviseen toimenpideketjuun sekä keskusteltiin plantaasimetsätalouden hyväksyttävyydestä, metsätalouden ympäristökysymyksistä ja metsäsertifioinnista. Tämän lisäksi nähtiin puunkorjuuta sekä kuultiin metsäkoneiden huolto-leasing-sopimuksista. Lopuksi tutustuttiin UPM:n ja Montes del Platan moderneihin sellutehtaisiin Fray Bentosissa ja Punta Pereirassa. Niiden yhteydessä kuultiin mm. puutavaran kuljetuksesta, vastaanotosta ja varastoinnista. Ohjelmaan sisältyi myös kulttuuriosuus, jossa tutustuttiin Buenos Airesiin ja käytiin mm. kuuluisassa argentiinalaisessa tangoesityksessä sekä Boca Juniorsin jalkapallostadionilla.

Lisää matkasta ja plantaasimetsätaloudesta Metsänhoitajassa 1/2014 sekä myöhemmin ilmestyvässä Metsätehon tuloskalvosarjassa Plantaasimetsiin perustuva sellun tuotanto Uruguayssa.

Teollisuuden Metsänhoitajat r.y. on teollisuuden puuhuollossa tai siihen läheisesti liittyvillä toimialoilla työskentelevien metsänhoitajien yhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 1911 ja jäseniä sillä on noin 450.

Metsämiesten Säätiö tuki matkaa 1 500 euron apurahalla.

Lisätietoja:

Tutkija / yhdistyksen ex-sihteeri Markus Strandström, Metsäteho Oy / Teollisuuden Metsänhoitajat r.y.,
markus.strandstrom(at)metsateho.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.