Yrityskylä tavoittaa jo neljänneksen kuudesluokkalaisista

tiistai, 05.02.2013

Jopa 16.000 alakoulun kuudesluokkalaista – neljäsosa koko ikäluokasta – käy lukuvuonna 2012–1013 Yrityskylässä oppimassa talous- ja työelämätaitoja. Yrityskylä-oppimisympäristön ovet aukeavat syksyn ja kevään aikana Kuopiossa, Helsingissä, Tampereella, Mikkelissä, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Yrityskylä antaa koululaisille 20 oppitunnin tietopaketin yhteiskunnasta, työelämästä ja yrittäjyydestä. Opintokokonaisuus huipentuu Yrityskylä-päivään, jolloin koulussa opittua pääsee kokeilemaan käytännössä. Koululaisilta saatu palaute on ollut pelkästään myönteistä. "Kun katsoo koululaisten toimintaa Yrityskylässä, välittyy siitä heti aito oppimisen ilo. Yrityskylässä konkretisoituu esimerkiksi se, mihin koulun eri oppiaineiden tietoja ja taitoja tarvitaan. Uskon sillä olevan merkitystä myös syrjäytymisen ehkäisemisessä", toteaa Yrityskylän toiminnanjohtaja Tomi Alakoski Taloudellisesta tiedotustoimistosta TATista.

Opettajat saavat Yrityskylä-opintokokonaisuudesta merkittävää tukea kansalaistaitojen opettamiseen ja yrittäjyyskasvatukseen. Myös yritykset ovat lähteneet yhteistyöhön odottavaisina. Yrityskylä on ainutlaatuinen tapa tuoda eri toimialoja ja ammatteja tutuksi tulevaisuuden työntekijöille.  "Yrityskylä-konsepti on lähes parasta mahdollista, käytännön läheistä yrittäjyyskasvatusta. Ei ole sattuma, että hanke palkittiin juuri parhaana eurooppalaisena toteutuksena alan konferenssissa Etelä-Afrikassa", sanoo TATin toimitusjohtaja Kari Väisänen.

Yrityskylä voitti International Partner Networksin Euroopan parhaan kumppanuushankeen palkinnon, ja sijoittui näin viiden maailman parhaimman kumppanuushankkeen joukkoon. Yrityskylä toimi 2012 Kuopiossa 26.9.–14.12., Tampereella 2.10.–14.12. ja Helsingissä yhteistyössä Opetusviraston kanssa 25.9.–14.12. Keväällä 2013 toimintaa jatketaan Tampereella ja Helsingissä, lisäksi pyörivät Yrityskylät Mikkelissä 29.1.–14.3., Jyväskylässä 26.3.–30.5. ja Joensuussa 9.4.–29.5.

Metsämiesten Säätiö on mukana tukemassa Yrityskylän toimintaa. Yrityskyliin voi käydä tutustumassa paikan päällä sovitusti.

Lisätietoja:

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Tomi Alakoski, toiminnanjohtaja, Yrityskylä,
tomi.alakoski(a)tat.fi, 040 501 5307

www.tat.fi, www.yrityskyla.fi, www.facebook.com/yrityskyla

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.