Oululaiselle metsäneuvoja Juha Niemelle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

perjantai, 03.03.2023

Suomen metsäkeskuksen oululaiselle metsäneuvoja Juha Niemelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta hankesihteerit Auri Hansen-Haug ja Eila Karvonen, asiakkuuspäällikkö Maria Isolahti, luonnonhoidon asiantuntija Ville Koukkari, asiakkuusasiantuntija Niina Perkkiö sekä rahoituksen ja tarkastuksen asiantuntija Teemu Pulkkanen

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa: 
” Juha on metsäammattilainen, jolle tärkeitä ovat metsien lisäksi myös ihmiset. Hän jakaa pitkän metsämiesuransa aikana hankkimaansa tietoa auliisti ja neuvoa saavat tasapuolisesti kaikki harjoittelijoista päälliköihin.  Juhalla ei ole pahoja päiviä töissä eikä hän koskaan käyttäydy huonosti työpaikalla. Omassa työyhteisössään Metsäkeskuksen Oulun toimistolla Juha huolehtii työkavereista kyselemällä kuulumiset, huolehtimalla kahvileivästä ja haastamalla meitä leuanvetokisaan.  Kun tarvitaan organisoijaa yhteisten tapahtumien tms. järjestämiseen, kääntyvät katseemme hyvin usein Juhaan, joka sitten hoitaa hommat tyylillä itsestään isompaa meteliä pitämättä.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.
 
Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit/

Lisätietoja: 
Maria Isolahti, asiakkuuspäällikkö, Suomen metsäkeskus, puh. 050 562 4568  
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.