Varpaisjärveläiselle hakkuukoneenkuljettaja Pekka Heidelle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

maanantai, 27.02.2023

Koneurakointi Lukkarinen Oy:n varpaisjärveläiselle hakkuukoneenkuljettaja Pekka Heidelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. 
     
Stipendiä esittivät Stora Enso Metsästä metsäasiantuntijat Markku Alatalo ja Juho Miettinen sekä operaatioasiantuntija Eeva Piironen, Koneurakointi Lukkarinen Oy:stä yrittäjä korjaamovastaava Hannu Lukkarinen, yrittäjä hakkuukoneenkuljettaja Jarmo Lukkarinen, työnjohtaja Mika Lukkarinen, yrittäjä toimitusjohtaja Pekka Lukkarinen ja työnjohtaja Toni Ruotsalainen. 

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:
”Pekan asenteesta suhtautua metsäalaan voi jokainen tällä alalla työskentelevä ottaa esimerkkiä. Hän suorittaa työtehtävänsä aina tunnollisesti ja ammattitaidolla jättämättä mitään puolitiehen. Oli vastassa sitten haastavia ongelmia tai normaalia arjen puurtamista, Pekan positiivinen asenne työhön säilyy. Hänen kanssaan työskenneltäessä positiivisuus tarttuu jokaiseen työyhteisössä olevaan. Pekka on aina valmis tarttumaan tuumasta toimeen ja auttamaan työkaveria, vaikka se hidastaisi hänen oman tehtävänsä suoritusta. Yhdessähän näitä asioita tehdään! 
Nuoresta iästään huolimatta Pekka on jo nyt yksi metsäalan rautaisista ammattilaisista. Hän on toivottu tyyppi työkaveriksi koneurakointiyrityksessä! Metsänomistajien keskuudessa hän on tervetullut tekemään hakkuukonetyötä metsänomistajien metsiin.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:
•    itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
•    vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
•    oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
•    sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön Hyvistä Tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit/

Lisätietoja: 
Eeva Piironen, operaatioasiantuntija, Stora Enso Metsä, puh. 040 732 9880  
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.