20 vuotta metsäverkostoitumista Euroopassa - juhlakirja julkaistu

perjantai, 01.11.2013

Euroopan metsäinstituutti (EFI) on julkaissut kirjan Euroopan metsäosaamisen verkostoitumisesta viimeisen 20 vuoden aikana. Celebrating 20 years of forest networking in Europe -kirjan keskiössä on eurooppalaisen metsäosaajaverkoston näkemys Euroopan metsäinstituutin merkityksestä ja vaikutuksesta kansainvälisen metsäalan toimintaympäristöön.

Instituutti on kasvanut 20 vuodessa verkostoksi, johon kuuluu lähes 130 metsäalan organisaatiota Euroopassa ja 25 maajäsentä, ja jolla on yli 120 työntekijää viidessä toimipisteessä Euroopassa sekä Malesiassa. Instituutti on ollut kansainvälinen organisaatio vuodesta 2005 ja se on täten yksi neljästä kansainvälisestä järjestöstä Suomessa.

”EFIn on kehityttävä jatkuvasti pystyäksemme sopeutumaan muutoksiin, ja meidän pitää ymmärtää historiaamme ja tekijöitä, joiden avulla olemme tänne päässeet. Haluamme kuunnella verkostoamme herkällä korvalla voidaksemme palvella sitä jatkossakin menestyksekkäästi,” toteaa instituutin johtaja Risto Päivinen. Myös Suomen maa- ja metsätalousministeriö on lähettänyt kirjaan tervehdyksensä, onnitellen EFIä menestyksekkäästä yhteistyöstä ja painottaen EFIn keskeistä roolia eurooppalaisen metsäbiotalouden tiedon eteenpäin viejänä ja päättäjävuorovaikutuksen edistäjänä.

Kansainvälinen metsäalan yhteistyö on lisännyt merkitystään 20 vuodessa globalisoituvassa toimintaympäristössä. Joensuussa päämajaansa pitävä Euroopan metsäinstituutti on tänä aikana yhdistänyt eri metsäosaajia - tutkijoita, ammattilaisia ja päättäjiä.

Instituutin perustaminen oli suomalainen aloite ja idea, jolla saavutettiin asema kansainvälisen metsäalan verkostoitumisen kärjessä ja jolla luotiin uudenlaista metsäkulttuuria. ”Instituutin toimintamalli on herättänyt mielenkiintoa muissakin maanosissa, kuten Etelä-Amerikassa, ja se onkin hyvä esimerkki innovatiivisesta toimintatavasta, joka tukee Suomi-brändiä,” iloitsee Risto Päivinen. ”Joensuu on näinä vuosina vahvistanut entisestään profiiliaan kansainvälisen metsäosaamisen keskuksena” Päivinen jatkaa.

Kirja on englanninkielinen ja sen on toimittanut EFIssä työskentelevä englantilainen Rach Colling. Kirjan taitosta ja ulkoasusta vastasi Jouni Halonen Kopijyvä Oy:stä. Kirjasta on tehty myös esittelyvideo. Videon toteutuksesta vastasi Jussi Turunen Graafinen Suunnittelu Leea Waseniuksesta.

Kirjahankettta tukivat Metsämiesten Säätio, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Metsähallitus, Joensuun kaupunki, Nordea ja Lähitapiola.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Anu Ruusila, Euroopan metsäinstituutti, anu.ruusila(at)efi.int

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.