4H-Metsäosaaja esiselvityshankkeessa luotiin perustaa uudistuvalle 4H-metsätoiminnalle

perjantai, 13.12.2013

4H-järjestö uudistuu vuoden 2014 alussa. 4H-piirit jäävät historiaan, ja niiden toiminta sekä henkilöstö yhdistetään Suomen 4H-liittoon. Muutoksen myötä on tarve arvioida järjestön metsä- ja luontotoimintoja kokonaisuutena sekä luoda ja kouluttaa uusi 4H-Metsävastaavaverkosto.

Työ aloitettiin keväällä 2013 tekemällä 4H-toimihenkilöille metsätoimintojen tarve- ja osaamiskartoitus. Kartoituksessa selvisi muun muassa, että on tarpeen uudistaa 4H-metsätaitokilpailu, on tuotettava lisää metsäistä rastimateriaalia ja uudistettava metsäaiheista kurssitoimintaa. Metsävastaavien tuki nähtiin tärkeäksi niin metsäpäivien kuin kurssienkin järjestämisessä.

Esiselvityshankkeessa luonnosteltiin uusi 4H-Metsävastaavaverkosto sekä määritettiin sen tulevat tehtävät. Lisäksi tuotettiin nuorille suunnattu Tuohta ja toimintaa -esite.

Esiselvityshankkeen tulosten perusteella tehdään 4H:n metsä- ja luontotoimintojen kehittämissuunnitelma vuosille 2014–2016. Suunnitelman toteuttamiseksi haetaan Metsämiesten Säätiöltä rahoitusta 4H-Metsäosaaja-hankkeelle.

Lisätietoja:

Kehityspäällikkö Juha Ruuska, Suomen 4H-liitto, juha.ruuska(at)4h.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.