Mitä kuuluu Metsätalouden työhyvinvoinnin kehittämisohjelmalle?

maanantai, 16.09.2013

Metsätalouden työhyvinvoinnin kehittämisohjelman ohjausryhmä linjasi huhtikuussa yhteisesti koko ohjelman kantavaksi teemaksi ja tulevaisuuden tavoitetilaksi ”Motivoituneet ihmiset tekevät metsäalan tuloksen”. Tämä tavoite mielessä ohjelmassa on jatkettu innokasta työtä koko alan työhyvinvoinnin ja liiketoiminnan kehittämisen hyväksi. Seuraavassa pieni katsaus 2013 kevään ja kesän toimintaan sekä syksyn tapahtumiin.

Vuoden 2012 uurastuksen, toiminnan raportointien sekä hankehakemusten laatimisten jälkeen kehittämisohjelmassa jäätiin jännityksellä odottelemaan maaliskuisia Metsämiesten Säätiön rahoituspäätöksiä. Päätösten jälkeen saisimme tietää millä metsätalouden ja työhyvinvoinnin osa-alueella seuraavaksi laitetaan hyvinvointisavottaa pystyyn.

Maaliskuun puolessa välissä odotus palkittiin: kehittämisohjelma jatkaa toimintaansa 15 hankkeen voimin, näistä uusia hankkeita oli 5 kappaletta. Hankkeissa on paiskittu töitä ahkerasti, muutamat hankkeet ovat päättyneet ja kaikki ovat tuottaneet mielenkiintoisia välituloksia.

Huhtikuussa Työhyvinvointisavotta keräsi yli sata alan toimijaa yhteen kuulemaan hyvinvointiasiaa eri näkökulmista. Pisteenä iin päälle tilaisuudessa Metsämiesten Säätiölle myönnettiin Vuoden metsäteko -palkinto huomionosoituksena harvinaislaatuisesta aloitteesta käynnistää Metsätalouden työhyvinvoinnin kehittämisohjelma.

Elokuussa Lahdessa ja Kuopiossa järjestettiin viestintähankkeen toimesta Happea & Hyvinvointia – viestinnän työpajoja. Tapahtumissa saatiin tärkeää tietoa tulevaa viestintää varten. Tällä hetkellä työstetään ohjelman jatkostrategioita, joihin liittyy myös ohjelman uuden ilmeen suunnittelu.

Työhyvinvointiasiat ovat hienosti näkyvillä myös tulevissa alan omissa tapahtumissa, kuten syyskuussa Etelä-Suomen Metsäpäivillä Tampereella ja marraskuussa Metsäpäivillä Helsingissä. Hienoa! Ohjelmaa esitellään myös syyskuun lopussa Helsingissä kansainvälisessä kongressissa Culture of Prevention – Future Approaches.

Lisätietoja:

Metsahyvinvointi.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.