Työterveys kuntoon -hanke

keskiviikko, 22.05.2013

Hanke päättyi 31.3.2013. Hankkeen tuloksena oli mm. yrittäjille suunnattu Työterveys kuntoon -opas sekä seminaari 18.4 Tampereella. Saatiin myös runsaasti tietoa työterveyshuollon palveluista etenkin metsäalan yrittäjille. Työterveyshuollon ammattilaiset perhehtyivät metsäalan tyypillisiin työympäristöihin työpaikkakäyntien kautta, joita kertyi kuusi kappaletta.

Hankkeen avulla täsmentyi eri toimijoille työterveyspalveluiden saatavuus, erilaiset toimintamallit, lakisääteisyys ja työterveyshuoltopalveluiden kehittämiskohteet. Hankkeella selvitettiin työterveyshuoltoyhteistyön vaikuttavuutta ja kerätyn tiedon hyödyntämistä työterveyshuollon toiminnassa. Metsäalan työterveyshuoltotasot (3) selvitettiin. Hanke oli esillä Metkossa 2012, Metsätalouden työhyvinvointikierroksilla, Metsäpäivillä Pasilassa ja 18.4.2013 pidettiin lisäksi hankeseminaari Tampereella.

Hankkeen avulla luotiin myös Työterveys kuntoon -opas, johon on kerätty tiivis ohjepaketti työterveyshuoltopalveluista ja työnantajan velvoitteista. Opas on erityisen tarpeellinen metsäalan pienyrittäjille.

Säätiön rahoituksella oli merkittävä rooli hankkeen siemenrahana.

Lisätietoja:

Neuvottelupäällikkö Erkki Eteläaho, Meto Metsäalan asiantuntijat, erkki.etelaaho(at)meto-ry.fi

Koulutussuunnittelija Mika Nyberg, Työterveyslaitos Tampere, mika.nyberg(at)ttl.fi

http://www.ttl.fi/Tyoterveyshuolto

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.