Helsingin ja Edinburghin yliopistojen strateginen kumppanuus metsätieteissä käynnistyi: yhteistyöltä on lupa odottaa paljon

keskiviikko, 3.11.2021

Helsingin yliopisto ja Edinburghin yliopisto ovat solmineet strategisen kumppanuuden, jonka yhtenä kärkialana on metsätiede. Yhteistyö käynnistyi The Future of Forests -tilaisuudella Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 6.10.2021.

Kick off -tilaisuudessa keskityttiin pohjoisten metsien tulevaisuuteen. Miltä metsien tulevaisuus näyttää sadan vuoden kuluttua? Mitä resilienssi tarkoittaa ja miksi se on metsien tulevaisuudelle tärkeää? Mikä on metsien merkitys ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Mikko Jalon juontamassa paneelissa keskustelivat professori Annikki Mäkelä (HY), tutkimuskoordinaattori Anna Lintunen (HY) sekä sidosryhmäsuhdejohtaja Sami Oksa (UPM). Liveyleisön lisäksi tilaisuutta seurattiin striimin välityksellä.

Yliopistojen johdon tervehdykset tilaisuuteen toivat vararehtori Hanna Snellman Helsingin yliopistosta ja vararehtori Jonathan Seckl Edinburghin yliopistosta. - Yhteistyö on lähtenyt erinomaisesti käyntiin ja meillä on lupa odottaa tältä kumppanuudelta paljon, totesivat molemmat. Yhteistyöhön on valittu neljä metsätieteen tohtorikoulutettavaa, jotka esittelivät tilaisuudessa tutkimustaan: Iris
Aalto ja Petri Clusius Helsingin yliopistosta sekä Timothy Green ja Diana Jerome Edinburghin yliopistosta. Kumppanuudessa ideana on se, että väitöskirjojen tekemistä ohjataan sekä Helsingin että Edinburghin yliopistoista, mikä luo vahvat yhteydet ohjaajien, tutkimusryhmien ja maailmanluokan tutkimusympäristöjen välille. Tällaisen yhteistyön tavoitteena on korkean luokan uusi tutkimusyhteistyö ja innovatiiviset tutkimukselliset ja koulutukselliset avaukset.

Jos Tiedekulman tilaisuus meni ohi, löydät sen tallenteena:
https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=123122735
The Future of Forests -tilaisuutta tuki Metsämiesten säätiö.

Lisätietoja:
vararehtori, professori Hanna Snellman, Helsingin yliopisto, hanna.snellman(a)helsinki.fi, puh. 0294122621
Professori Jaana Bäck, Helsingin yliopisto, jaana.back(a)helsinki.fi, puh. 0294158134
https://www.helsinki.fi/en/news/university/future-forests-join-event-6-october
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.