Miten käy metsäkansan?

maanantai, 20.09.2021

Mitä metsästä tulee? Miltä näyttää maailma vuonna 2040, mitä sinun tulee osata pärjätäksesi, ja miten käy metsäkansan? Webinaarissa matkataan tulevaisuuteen FutureForest2040-tutkimushankkeen myötä.  Sen skenaarioissa mennään maailman megatrendeistä tulevaisuuden metsäalaan Suomessa. Se, onko tulevaisuus mieluinen ja millä tavalla, riippuu meistä kaikista. 
Metsämiesten Säätiön rahoittama FutureForest2040 -tutkimushanke järjestää 8.10.2021 klo 12-14 webinaarin, joka on tarkoitettu metsäalan- ja linkittyvien alojen toimijoille, tulevaisuuden ammattilaisille ja kaikille metsien tulevaisuudesta kiinnostuneille. Tähän webinaariin sopivat siis muidenkin alojen (IT-, muovi-, kemia-, liiketalous-,..) toimijat.

Webinaarissa esitetään oman osaamisen sekä yritysten kilpailukyvyn turvaamiseksi skenaariotyön tuloksia metsäalan kehityksestä lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä, sekä näkemyksiä työllisyystarpeiden kehitykseen ja talousnäkymiin. Webinaari tuo toimijat ja tulevaisuuden osaajat yhteen pohtimaan konkreettisia vastauksia niin yritystoiminnan kuin koulutuksenkin uusien tuulien luomiin tarpeisiin.

Webinaari keskittyy vuoropuheluun ja teemahuoneistamme löydät varmasti sinua kiinnostavia aiheita. Huonekeskusteluissa pureudutaan teemojen osalta syvemmin poikkileikkaaviin aiheisiin kuten poliittiset riskit, työllisyys ja koulutus.

Tulevaisuuden metsänomistaja
Kuidusta paitaa, pilleriä vai paperia – mitä tulevaisuus tuo tullessaan? 
Puinen kiertotalous
Puu tulevaisuuden energiassa 
Puurakentamisen uudet tuulet
Tulevaisuushuone: Yleisemmin skenaarioihin pureutumista 
Metsäalan häilyvät rajat: Olenko osa metsä-, muovi-, vai kemianteollisuutta? 

Varaa aika kalenteriisi ja liity luomaan yhteistä tulevaisuuttamme! 
Ilmoittautumislinkki https://www.eventbrite.co.uk/e/2040-miten-kay-metsakansan-tickets-170258005277 avautuu 17.9.2021 ja löytyy silloin myös EFI:n tapahtumasivuilta: https://efi.int/events/2040-miten-kay-metsakansan-2021-10-08   

Lisätetoja:
Janni Kunttu, Post-doc researcher, European Forest Institute, janni.kunttu@efi.int, 0503097935

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.