Free Mover -vaihdon kustannusten kohtuullistaminen yksittäiselle opiskelijalle mahdolliselle tasolle

tiistai, 12.06.2012

Hankkeessa rahoituksen saaja onnistui saavuttamaan tavoitteensa kiitettävästi. Vaihdon aikana opin paljon Latinalaisesta Amerikasta toimintaympäristönä, sekä sen erityispiirteistä että haasteista. Kielitaitoni kehittyi ainakin kohtalaiselle tasolle, jonka hyödyt ovat jo tulleet ilmi kotiyliopiston kieliopinnoissakin. Kansainvälisen kokemuksen saaminen oli mielestäni myös erittäin tärkeää. Kansainvälisen kokemuksen kautta toivottavasti tulevaisuudessa saan siitä hyötyä, mitä ilman kyseistä kokemusta ei muuten olisi saatavilla.

Paikalliseen metsäteollisuuteen tutustumien osoittautui haasteelliseksi, kuten oletinkin. Kuitenkin viime vuosien paikalliset tapaukset metsäteollisuuden piirissä oli omassa tuttavapiirissäkin hyvin tiedossa ja sitä kautta minulle avautui loistava mahdollisuus käydä keskustelua aiheesta. Mielestäni oli erittäin hedelmällistä kuulla tavallisen ihmisen mielipide, sekä totta kai myös paikallisen ihmisen mielipide. Nämä keskustelut äityivät välillä hyvinkin intensiiviksi, mutta myöskin paikallisten mielestä nämä olivat hedelmällisiä, vaikka heillä ei suoraa intressiä aihepiiriin ollutkaan. Minulla oli myöskin loistava mahdollisuus edistää heidän aihepiirin tuntemusta.

Metsämiesten Säätiön rooli hankkeen rahoittamisessa oli merkittävä. Säätiön avulla hankkeen kustannukset saatiin laskettua yksittäiselle opiskelijalle kohtuulliselle tasolle, sekä sitä kautta hankkeen toteuttamisesta aiheutuvien taloudellisten jälkiseurausten vaikutus pienemmäksi.

Lisätietoja:

Metsäyo. Aleksi Heiskanen, aleksi.heiskanen(at)helsinki.fi, puh. +358 40 574 1440

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.