Koneellisen puunkorjuun opiskelua verkossa

keskiviikko, 17.10.2012

Koneellinen puunkorjuu – verkko-opas -hankkeessa luotiin Metsäteho Oy:n julkisille verkkosivuille koneellisen puunkorjuun opiskelusivusto. Sivusto mukailee aiemmin julkaistua oppikirjaa Koneellinen puunkorjuu – hallitusti hyvään tulokseen. Sivustolla käydään läpi yksityiskohtaisesti kuormatraktorityöhön sekä hakkuukonetyöhön luotuja työmalleja. Työmallit kuvaavat lähtökohdiltaan tehokkaan ja useasta näkökulmasta hyvän tavan työskennellä metsäkoneilla.

Kirjan materiaaleja on täydennetty työmalleja havainnollistavilla opetusvideoilla, kommentoivilla livevideoilla sekä sektorityömallia havainnollistavalla Flash-animoinnilla. Videomateriaalia oli kerätty aiemmassa kirjahankkeessa ja nyt sitä voitiin hyödyntää myös tässä tarkoituksessa. Verkkosivustot rakennettiin uutta Html5-standardia tukeviksi, jolloin verkko-opas on helpommin ladattavissa ja katseltavissa myös kannettavilla päätelaitteilla, kuten kännyköillä ja taulutietokoneilla esim. iPadilla.

Metsämiesten Säätiö osallistui hankkeen rahoitukseen. Muina yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat John Deere Forestry sekä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymästä Ammattiopisto Valtimo.

Lisätietoja:

Erikoistutkija Heikki Ovaskainen, Metsäteho Oy, heikki.ovaskainen(at)metsateho.fi,
puh. 050 300 6188

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.