Työharjoittelu Chilessä 2010

keskiviikko, 12.05.2010

Suoritin CIMO:n (Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus) organisoiman kansainvälisen harjoittelun Keski-Chilessä tammi-maaliskuussa 2010. Kolmen kuukauden harjoittelu tapahtui Chilen metsähallinnossa, Corporación Nacional Forestal (CONAF). Harjoittelu tuki Joensuun yliopistossa käynnissä olevia metsätieteen opintojani ja antoi merkittävää lisäkokemusta, mikä tulee varmasti palvelemaan työelämässä.

Harjoittelu CONAF:illa Villarrican pikkukaupungissa oli äärimmäisen antoisa kokemus. CONAF on valtion laitos, joka mm. edistää ja valvoo metsälakien toteutumista, hallinnoi valtion suojelualueita ja suojelee metsäekosysteemejä tulelta, kuivuudelta ja muilta haitallisilta tekijöiltä. Lisäksi CONAF:illa on merkittävä ympäristökasvatuksellinen tehtävä Chilessä. Minäkin pääsin tapaamaan paljon pieniä metsänomistajia, ja keskustelemaan metsänhoidosta ja suojelukysymyksistä heidän kanssaan. Lisäksi pääsin kollegojeni mukana tutustumaan paikallisiin kansallispuistoihin ja tekemään erimittaisia vaelluksia Chilen upeassa ja tuliperäisessä luonnossa. Henkilökohtaisena työnä kirjoitin alustavan kehityssuunnitelman Villarrican kansallispuiston yhteen osaan. Tuohon kansallispuistoon avataan lähiaikoina uusi sisäänkäynti, mikä edellyttää alueen kehittämistä. Kehittämistoimien aloittaminen taas edellytti kehityssuunnitelman laatimista.

Lähdin harjoitteluun kerryttämään kokemuksia ja oppimaan maan metsänhoidosta. Kolmikuukautinen Chilessä opetti minulle erittäin paljon, ja uskon, että kokemuksesta tulee olemaan tulevaisuudessa hyötyä työpaikkaa hakiessa ja työskennellessä metsäalalla. Toivoisin valmistuttuani pääseväni työskentelemään kansainvälisissä tehtävissä ja vieläpä tavoitteiltaan samankaltaisessa organisaatiossa, kuin CONAF. Uskon, että harjoittelujaksoni oli antoisa myös CONAF:in ja Chileläisten kannalta. Kollegani olivat erityisen kiinnostuneita suomalaisesta metsähoidosta, metsälaeista ja suojelukysymyksistä. Sain tehtäväkseni tuottaa ja kääntää monenlaisia tietopaketteja jokamiehenoikeuksista Tapion taskukirjan taulukoihin.

Kiitän Metsämiesten Säätiötä tuesta, joka oli erittäin tärkeä ja mahdollisti osaltaan harjoittelun toteutumisen.

Lisätietoja:

Metsätieteen ylioppilas Ilona Piironen, ilona.piironen(at)joensuu.fi, puh. 046 811 2905

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.