Vaihto-opinnot Thaimaassa

torstai, 16.09.2010

Sain Metsämiesten Säätiötä apurahaa vaihto-opintoihini Thaimaassa. Pääsin vaihtoon Asia Exchange ohjelman kautta. Ohjelma oli maksullinen, mutta vastaavasti koulu kustansi tarvitsemamme oppikirjat.

Opiskelin yhdessä Thaimaan suurimmista yliopistoista Prince of Songkla University. Suoritin siellä 3 kurssia: International Business, Prince of Marketing ja Human Resource Management. Kyseiset kurssit sisältyvät Suomessa suorittamaani tutkintooni vapaasti valittavina opintoina. Lisäksi kaikille vaihto-oppilaille järjestettiin pakollinen kurssi liittyen Thaimaan kulttuuriin ja kieleen. 

Ulkomailla opiskelu poikkeaa suomalaisesta mallista: Siellä painotetaan mm. erilaisia aihealueita ja opintotavat ovat erilaiset. Meillä oli todella paljon ryhmätöitä, jotka esiteltiin aina muun ryhmän edessä. Thaimaassa yliopistossa opiskelu on maksullista ja luennoilla on läsnäolopakko, toisin kuin Suomessa. Lisäksi yliopisto-opiskelijat käyttävät koulupukuja. Itse koen ulkomailla opiskelun kehittäneen minua monella eri osa-alueella. Tärkeimpänä mainittakoon ensin kielitaidon parantuminen, mutta myös esiintymistaito ja kommunikointikyky kehittyivät.

Vaihto-opiskelu on mielestäni erittäin tärkeää ja olen iloinen, että koulut antavat siihen mahdollisuuden. Tietenkin itse opiskelu on tärkeää, mutta sen lisäksi asuminen ja eläminen vieraassa kulttuurissa niin sanotusti avaa silmät. Suomessa on paljon asioita, joita pidämme itsestään selvyytenä, mutta niin ei ole kaikkialla.

Opiskelu ulkomailla kysyy aina rahaa ja opiskelijoiden taloudellinen tilanne huomioon ottaen erilaisilla säätiöllä ja yhdistyksillä on suuri merkitys opintojen mahdollistamisessa. Itse haluan kiittää Metsämiesten Säätiötä saamastani apurahasta.

Lisätietoja:

Miia Vainio, miia.vainio(at)mail.mamk.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.