Vapauden kaiho - Songilo stoori valmistui

tiistai, 12.06.2012

Songilo stoori on vapauttavaa kesälukemista kaikelle kansalle, mutta kirjan parissa voi viihtyä vielä syksylläkin. Tämä teos on parempi kuin huono vitsikirja tai dekkari, mutta on mahdollista, että jonkin verran huonompi kuin SEITSEMÄN VELJESTÄ.

Viiden miehen veljessarjan veijaritarina kansallisesta viihdemaailmasta piirtää hauskan, mutta silti naurettavan kuvan erään aikakauden viihdeilmiöstä. Sen syntymiseen ja olemassaoloon ei aikanaan ollut ainuttakaan järkevää syytä.

SONGILO STOORIsta tuli kuitenkin lähes neljäkymmentä vuotta jatkunut seikkailu. Estradit vaihtuvat, keikkabussi kulkee ja jo tässä vaiheessa - varmuuden vuoksi - iso osa Songilon tarinasta kannattaa siirtää lukijan vastuulle.

Songilo erikoistui omaperäiseen lauluilmaisuun, lavaviihteeseen ja siihen kuuluneeseen sanalliseen hölsäilyyn. Vauhdikas viisikko teki ja esitti paljon musiikkia myös niille, jotka eivät siitä sanottavasti välittäneet. Silti vuodet eivät vanhentaneet Songiloa, sillä se oli vanha jo syntyessään.

SONGILO STOORI kertoo sellaisesta viihde-Suomesta, jota ei enää ole. Se välittää myös kansallista ajankuvaa siitä kuinka Suomi, Songilo ja kokonainen sukupolvi suomalaisia siirtyivät Kekkoslovakiasta Halosen tasavaltaan.

Songilolla oli vuosien saatossa myös merkittävää roolia Jätkän Kulttuuripäivien sisällön suunnittelemisessa ja toteuttamisessa, Siinä yhteys Metsämiesten Säätiöön.

Metsämiesten Säätiön myöntämän apurahan turvin tuli mahdolliseksi löytää ja saada käyttöön arkistomateriaalia neljän vuosikymmenen ajalta.

Lisätietoja:

Säveltäjä, vapaa toimittaja Jani Uhlenius, jani.uhlenius(at)kolumbus.fi, puh. 0400 442 422

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.