Vaihto-opiskelu Espanjan Valenciassa keväällä 2014

perjantai, 22.08.2014

Olin opiskelijavaihdossa Espanjassa, Valencian teknillisessä yliopistossa, kevätlukukauden 2014. Valencia on rauhallinen, noin 800 000 asukkaan kaupunki Espanjan itärannikolla. Valencia on tunnettu myös modernista arkkitehtuurista, jota edustaa mahtava tiedemuseokompleksi Ciudad de las Artes y las Ciencias sekä paellasta, joka valmistetaan tietenkin Valenciassa kasvatetusta riisistä.

Valencian yliopisto on valtava paikka. Se koostuu kolmesta eri kampuksesta, joilla opiskelijoita on noin 35 000 – suomalaisittain pienen kaupungin verran. Valenciassa on upea, neljä kilometriä pitkä hiekkaranta. Opiskelu oli mielenkiintoista, joskin haasteellista, koska lähes kaikki kurssit olivat espanjaksi. No, Siperia opettaa –sanotaan ja niinhän se tekee. Kielitaitoni koheni melko nopeasti, vaikkakin aluksi toivoin usein että olisin jaksanut opiskella kotimaassa enemmän kuin pelkät alkeet. Pääasiallisena tavoitteenani oli parantaa espanjankielen taitoa ja se tavoite toteutui hyvin. Sain suoritettua kaikkiaan neljä kurssia, joista kaksi espanjankielistä bioenergiakurssia, jotka sopivat hyvin lisäksi kotimaan opintoihini.

Espanjalainen elämänmeno oli kovin kiireetöntä ja asiat hoituivat omalla hitaalla tahdillaan. Kärsimättömänä skandinaavina olin aluksi ihmeissäni, mutta pian rytmiin tottui. Jos ihmiset kohtasivat ongelmia, vakiokommentti oli ”no pasa nada”, eli ”ei se mitään”, eikä pikkuseikkoihin takerruttu. Vaikka talousongelmat ja työttömyys vaikeuttivat monien ihmisten elämää ja tulevaisuuden suunnitelmia, heillä oli silti optimistinen elämänasenne ja taito elää päivä kerrallaan.

Kokemus oli kaikenkaikkiaan mahtava. Olen aikuisopiskelija ja lähdin matkaan lasteni kanssa. Voin suositella muillekin perheellisille maailmalla käväisyä. Vierivä kivi ei sammaloidu! Toki käytännön seikkoja joutuu pohtimaan ja järjestelemään tarkemmin etukäteen, kun lähtee matkaan perheen kanssa. Mutta asiat ovat järjestettävissä.

Kiitokset Metsämiesten Säätiölle apurahasta, joka osaltaan mahdollisti vaihto-opiskelujaksoni!

Lisätietoja:

Metsätalousinsinööri (AMK), metsät. yo Mari Hautala, mari.hautala(a)selkie.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.