Kansainvälinen työharjoittelu Kreikassa

keskiviikko, 06.10.2010

Suoritin osan opintoihini liittyvästä työharjoittelusta Kreikassa 1.5-30.7.2010. Keski-Kreikassa Karditsa-nimisessä kaupungissa sijaitsee Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun yhteistyö korkeakoulu. Tämä kyseinen koulu järjesti minulle omaa opiskelualaani vastaavaa työharjoittelua.

Työtehtäväni oli projektimuotoinen, jossa tutkin Kreikan puurakentamista. Tarkastelin minkä verran puuta käytetään rakentamisessa, yleisesti rakenteissa sekä asuntojen sisäpinnoissa.  Ihmisillähän on suurimmaksi osaksi se mielikuva, että betoni ja kivi ovat ainoat materiaalit kreikkalaisissa taloissa, ja tämä on myös hyvin pitkälti totuus. Puun käyttöä halutaan kuitenkin tulevaisuudessa kasvattaa Kreikassa, mutta ongelmana on se että puurakentajien kouluttaminen Kreikassa on onnetonta.

Oli mielenkiintoista tutustua Kreikan puunkäyttöön, ja huomata kuinka eri tasolla Suomi ja Kreikka ovat. Kreikka on vielä täysin alkuvaiheessa puunkäytön suhteen ja he yrittävät vasta saada ihmiset ymmärtämään mitä hyviä ominaisuuksia puulla on rakennusmateriaalina.

Matka antoi kokonaisuudessaan paljon ja projekti ei ollut ainoa asia josta opin. Myös erilainen kulttuuri ja uudet tuttavuudet opettivat ja antoivat paljon. Avarakatseisuutta sain paljon ja myös hermojen pitkäjänteisyys kehittyi, sillä suomalainen täsmällisyys sai luvan unohtua siellä. Ottamalla hivenen rennommin pääsi hyvin pitkälle, ainakin paikallisten mielestä. Niinhän se menee että maassa maan tavalla.

Kiitokset tästä harjoittelu mahdollisuudesta kuuluu osakseen Metsämiesten Säätiölle, sillä ilman rahallista tukea olisi tämä tilaisuus jäänyt todennäköisesti käyttämättä.

Lisätietoja:

Opiskelija Reeta Piikki, Puu- ja metsätalouden markkinointi, reeta.piikki(at)edu.ncp.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.