Kirjapari Suomen metsien käytön historiasta

tiistai, 04.05.2010

Metsähistorian Seura ja Metsäkustannus Oy julkaisevat kirjaparin Suomen metsien käytön historiasta. Sen ensimmäinen nide ilmestyi 27.4.2010, jälkimmäinen nide vuodenvaihteessa.

Ensiksi ilmestyvä Metsää, puuta ja kovaa työtä – Suomen metsien käytön historiaa jakautuu kolmeen osaan: puun osto, puun korjuu sekä metsässä toimijat. Kirja ei pyri olemaan kattava metsähistoria, vaan siinä käsitellään maamme metsienkäyttöön liittyviä aihealueita, jotka kattavat puunjalostusketjun kutakuinkin kannolta vientisatamaan. Lähteinä on aikaisemmin julkaistun kirjallisuudenlisäksi käytetty runsaasti ammatti- ja sanomalehtiä sekä metsäyhtiöiden ja viranomaisten arkistoja. Tiukan asian lisäksi kirjaan on nostettu pieniä sattumuksia ja episodeja, jotka syventävät aikalaistunnelmaa. Kirjassa on kattava henkilö- ja paikannimihakemisto. Ensimmäisessä osassa on 640 sivua ja lähes 800 valokuvaa tai muuta kuvituselementtiä.

Myöhemmin ilmestyvä toinen nide Puut perille ja käyttöön käsittelee nimensä mukaisesti puun kaukokuljetusta sekä puun ja osin myös metsän muittenkin tuotteiden käyttöä eri muodoissaan. Luonnollisesti teollisuus saa siinä suurimman painoarvon.

MH Esko Pakkanen ja professori emeritus Matti Leikola vastaavat kirjaparin
sisällöstä: edellinen on toiminut kirjoittajana jakuvittajana, jälkimmäinen lyhentäjänä ja editoijana. Kirjapari on kirjoitettu –kirjoittajiensa mukaan – yksinkertaisesti mutta hyvin ja myös niin, ettävapaille tulkinnoille on jätetty sijaa. Suoria lainauksia on paljon.
Vaikka teospari perustuu suuressa määrin aiemmin julkaistuun tietoon, mukana on myösuutta tietoa. Teosten julkaisemisen mahdollistaa Metsämiesten Säätiön tuki.

Kirjaa on saatavilla kustantajan verkkokirjakaupasta hintaan 52 € + postikulut.

Lisätietoja:

Kirjoittaja Esko Pakkanen, pakkanen.esko(at)gmail.com, puh. 0400 783 433

Kustannuspäällikkö Antti Sipilä, antti.sipila(at)metsalehti.fi, puh. 0400 900 415

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.