Metsä, Skog, Wald, Forest -hanke loppusuoralla

maanantai, 31.12.2012

Kolmivuotinen hanke metsätiedon ja metsäkulttuurin levittämiseksi Metsämuseo Lustossa vieraileville kävijöille on loppusuoralla. Luston kävijöistä noin 15-20 % on ulkomaalaisia, ja hankkeen ansiosta myös näille pystytään nyt esittelemään suomalaista metsätietoa ja metsäkultturia kävijöiden omilla kielillä.

Hankkeessa on ollut kaksi painopistealuetta: tietoiskutyyppiset esitykset eri ikäisille ja eri kielisille ryhmille ja QR-koodiin perustuva opasjärjestelmä. Hankkeen testauksessa toimivimmaksi työkaluksi on osoittautunut QR-koodi, jonka avulla pystytään lähes rajattomasti tarjoamaan sen käyttäjälle tietoa ja linkkejä esiteltävistä asioista. Koodeja tullaan kaikkiaan sijoittamaan Luston näyttely- ja asiakastiloihin lähes 200 kappaletta. Kävijä voi käyttää omaa älypuhelinta, tablettia tai vuokrata laitteen Luston asiakaspalvelusta. QR-koodi on tällä hetkellä nopeimmin leviävä mobiilijärjestelmä johtavissa museoissa maailmalla. Lustossa suurimmaksi ulkomaalaiseksi kävijäryhmäksi on noussut parin viime vuoden aikana venäläiset, joille pystytään nyt tarjoamaan tietoa laajasti omalla äidinkielellään.

Metsä, Skog, Wald, Forest hanke on toteutettu Metsämiesten Säätiön rahoituksella vuosina 2010-2012. Hanke on tarjonnut mahdollisuuden luoda Lustoon uudet välineet metsätiedon ja metsäkulttuurin levittämiseksi Luston kävijöille. Koska tiedon levittämisen menetelmät ja kävijöiden tarpeet ovat jatkuvassa muutoksessa, Lustossa tullaan hankkeen päättymisen jälkeenkin aktiivisesti jatkamaan tätä kehitystyötä.

Lisätietoja:

Näyttely- ja projektipäällikkö Pekka Lehonkoski, Lusto - Suomen Metsämuseo,
pekka.lehonkoski(at)lusto.fi, puh. 050 375 3382

Tiedottaja Anne Kaljunen, anne.kaljunen(at)lusto.fi, puh. 044 034 5107

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.