Metsäalan työharjoittelu Kreikassa

maanantai, 27.09.2010

Suoritin osan metsätalousinsinöörin opintoihini sisältyvästä työharjoittelusta Keski-Kreikassa touko-heinäkuussa 2010. Työharjoitteluni tapahtui Karditsan kaupungissa Pohjois-Karjalan AMK:n metsätalouden koulutusohjelman yhteistyökorkeakoulussa Technological Educational Institute of Larissa branch of Karditsa (T.E.I Karditsa).

Harjoitteluni oli projektimuotoista. Ensimmäinen työni oli etsiä tietoa Suomen luonnonsuojelualueista, niiden tilasta ja ongelmista, jonka jälkeen kokosin keräämäni tiedot raportiksi. Toisena sain tehtäväkseni tutkia Saksan Baijerin osavaltion luonnonsuojelualueita sekä Natura 2000 –alueita ja valmistaa raportin aiheesta. Raportti kohdistui alueilla operoiviin organisaatioihin, alueiden hallintoon ja rahoitukseen, eri organisaatioiden yhteistyöhön ja yhteistyön toimivuuteen sekä luonnonsuojelualueiden työllistämisvaikutukseen.

Osallistuin harjoitteluni aikana myös kolmelle koulun järjestämälle ekskursiolle. Ensimmäinen reissu Pindoksen vuoristoon käsitteli Kreikan metsätaloutta yleisesti, toinen vierailu tehtiin Shelmanin lastulevytehtaalle ja kolmas ekskursio käsitteli Kreikan metsäpaloja.

Kansainvälinen harjoittelu Kreikassa oli todella upea kokemus. Oli mielenkiintoista nähdä miten siellä toimii oman alani koulu. Pääsin myös todistamaan Kreikan hulppeita vuoristometsiä, sillä useimmilla suomalaisilla on varmasti mielikuva vain Kreikan hiekkarannoista. Heti ei välttämättä uskoisikaan, kuinka upeita kuusi- ja mäntymetsiä Kreikassa on. Ekskursioilla sain paljon tietoa Kreikan metsätaloudesta, mikä onkin varsin erilaista Suomeen verrattuna.

Harjoittelun lisäksi oli hienoa päästä tutustumaan uuteen kulttuuriin, joka vaatikin aluksi totuttelemista suomalaiselta. Kreikkalaisessa kulttuurissa kiirehtimisen sai unohtaa ja asioiden annettiin tapahtua omalla painollaan. Sain paljon uusia tuttavuuksia ja ystäviä, joiden kanssa yhteydenpito tulee varmasti säilymään.

Kiitän Metsämiesten Säätiötä suuresti saamastani tuesta, joka osaltaan mahdollisti harjoitteluni onnistumisen.

Lisätietoja:

Opiskelija Sara Kopola, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu, sara.kopola(at)edu.ncp.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.