Metsäoppilaitosten SM-metsätaitoilukisat 2010

maanantai, 22.11.2010

Joensuussa ratkaistiin perjantaina 8. lokakuuta metsäopiskelijoiden metsätaitoilun Suomenmestaruudet. Kisojen järjestelyistä vastasivat Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun biotalouden keskuksen 2. vuoden metsäopiskelijat.

Kisoihin osallistui yhteensä 52 opiskelijaa ja 3 opettajaa yhdeksästä eri oppilaitoksesta. Ilahduttavaa oli, että osanottajat edustivat kaikkia oppilaitostasoja.  Huolestuttavaa oli odotettua pienempi osanottajamäärä sekä että vain 14 osallistui yleiseen sarjaan. Suunnistus ei näytä kiinnostavan metsäopiskelijoita.

Kilpailualue sijaitsi kaupungin omistamalla Repokallion virkistysalueella. Tehtävät olivat mitattu selkeille metsikkökuvioille rehevässä metsämaastossa. Eniten vaikeuksia tuotti opiskelijoille leimatun koealan ratkaiseminen. Suunnistusrata oli helppo maaston ollessa tasaista.

Naisenergia oli valttia itse kisassa. Yleisen sarjan mestaruuden voitti Rovaniemen ammattikorkeakoulun Heli Jylhä saavuttaen tehtävissä erittäin hyvän pistemäärän 219. Hopeamitalin arvoisesti arvioi ja suunnisti Joensuun yliopiston Tuukka Turkka. Pronssimitalisti oli Kymen ammattikorkeakoulun Antti Alho. Tehtäväsarjassa Kymen ammattikorkeakoulu saavutti kaksoisvoiton, Matleena Peltosen voittaessa mestaruuden ja Matti Vesasen ollessa toinen. Mainittava on kuitenkin, että opettajat näyttivät menetyksellisesti taitojaan opiskelijoille. Tapani Jääoja Varsinais-Suomesta sai korkeimman pistemäärän tehtäväsarjassa ja toiseksi eniten pisteitä keräsi Seinäjoen ammattikorkeakoulun opettaja Jorma Toopakka. Opettajien tuloksia ei laskettu SM-tuloksiin.

Tulosluettelossa oli merkille pantavaa Joensuun yliopiston sekä Kymen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden hyvä menestys.

Toivottavasti ensi vuonna osanottajamäärä nousee roimasti tämän vuoden luvuista. Metsätaitoilu on erittäin hyvä harrastus ammattitaidon kehittämisen kannalta. Oppilaitosten tulisikin kannustaa opiskelijoita osallistumaan tähän vaativaan, mutta mielenkiintoiseen lajiin.

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu kiittää Metsämiesten Säätiötä taloudellisesta tuesta kisojen järjestelyissä.

Lisätietoja:

Raimo Hulmi, raimo.hulmi(at)pkamk.fi, puh. 050 4363682

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.