Metsäväen haukkukisa

keskiviikko, 17.10.2012

Metsäväen hirvenhaukkukisa järjestettiin 14.9.2012 keskuspaikan ollessa toimintakeskus Ukkohirvi. Kisa oli tarkoitettu metsäalalla työtä tekeville henkilöille. Kisan järjestelyistä vastasi metsästys- ja kennelseura Lieksan Erä ry. Kisan pääsponsorina toimi Metsämiesten Säätiö ja kisaa tukivat muutamat metsäyhtiöt.

Kisa oli nyt ensimmäisen kerran ja monet kilpailijat toivoivat jatkoa myös tulevina vuosina. Kokeen ylituomarina toimi Veikko Hakkarainen ja sihteerinä Jannamari Tillonen Lieksasta.

Mukaan oli alun perin ilmoittautunut yli 20 koiraa, mutta erinäisten syiden takia näistä jäi muutama pois ja lopulliseksi määräksi tuli 16 koiraa. Tulostaso oli kärkikoirien osalta erinomainen ja kokeessa saavutettiin 6 ensimmäiseen palkintoon oikeuttavaa tulosta.

Tulokset: 

  1. Jämtlanninpystykorvauros Botnebekken ' s Jänkä 96 pist. om. Pasi Kinnunen Joensuusta. (Kaivospuu)
  2. Itä-Siperian laikanarttu Urpon Åsa 92 pist. om. Petri Kärelampi Kontiolahdesta. (Joensuun metsäopisto)
  3. Harmaanorjanhirvikoirauros Hiilloksen Juka 91 pist. om. Tapani Hartikainen Joensuusta. (Enocell)
  4. Jämtlanninpystykorvauros Elimon Salon Corro 83 pist. om. Klaus Oinonen Lieksasta. (Metsähallitus)
  5. Jämtlanninpystykorvauros Vadelmakallion Akseli 79,5 pist. om. Janne Heikkinen Lahdesta. (Metsänhoitoyhdistys)
  6. Jämtlanninpystykorvanarttu Kira 79,5 pist. om. Kari Keronen Lieksasta. (Vapo)
  7. Harmaanorjanhirvikoiranarttu Ritokorven Ruska 67 pist. om. Antti Nuutinen Lieksasta. (Vapo)
  8. Jämtlanpystykorvauros Långsjönäsets Joker 52 pist. om. Pertti Martiskainen Liperistä. (Enocell)
  9. Karjalan karhukoirauros Outamaan Mokki 35 pist. om. Tero Koivisto ja Mari Hautala Kontiolahdest.a (UPM)

Muut koirat epäonnistuivat jääden hakupisteille tai sitten löytynyt hirvi karkkosi rajusti, jolloin koira ei saanut sitä seisontahaukkuuunsa lainkaan.

Kisan voittaja Pasi Kinnunen toimii Joensuun Hammaslahdessa Kaivospuu nimisessä saha-alan yrityksessä. Yritys on perustettu 1999 entisen Hammaslahden kaivoksen tuntumaan ja siitä syystä sen nimeksi on tullut KAIVOSPUU. Kokonaistuotantomäärä on noin 55.000-70.000 valmista sahatavaraa, johon tarvitaan raakapuuta noin 165.000 kuutiota. Yritys käyttää Pohjois-Karjalan pikkutukkia kooltaan latvasta 10-23 cm ja pituudet 3,1-4,3 metriä. Vientiin menee tuotannosta puolet ja toinen puoli jää kotimaahan. Pasi Kinnunen toimii yrityksessä monitoimimiehenä ja tarpeen mukaan vaihtaa työtä missä häntä kipeimmin tarvitaan.

Kisan toiseksi tullut Petri Kärelampi toimii Joensuun Metsäopiston opettajana ja professorina. Hän harrastaa vapaa-aikanaan metsästystä hirvikoirilla ja voitti tämän kisan jälkeen koirallaan Suomen mestaruuden laikanarttujen osalta. Petri Kärelampi asuu Kontiolahden Selkiellä .

Kisan kolmanneksi tullut Tapani Hartikainen siirtyi muutama vuosi sitten eläkkeelle ENOCELLIN palveluksesta ja asuu Uimaharjussa.

Lisätietoja:

Ylituomari Veikko Hakkarainen, puh. 0400 674 511

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.