Metsäylioppilaat ry:n 102. toimintavuosi

maanantai, 16.04.2012

Vuoden teemana oli metsäopiskelun imagon kohottaminen ja abiturientteja houkutteleminen metsätieteiden opiskeluun. Vuoden aikana teimme paljon yhteistyötä laitoksen kanssa sekä hankimme materiaa Metsäylioppaille, jotta näkyisimme paremmin opiskelijoiden joukosta. Onnistuimmekin hyvin tavoitteissa vaikka se vaati hieman investointeja ja jänteikästä tekemistä.

Metsäylioppilaiden vuosi 102. toimintavuosi oli muutenkin erittäin toimintarikas. Kasvatettiin tapahtumien määrää, mahdollistettiin kattavammat urheilumahdollisuudet sekä hankimme merkittäviä uusia hyödykkeitä metsäylioppilaiden käyttöön.

Suurimmiksi kuluiksi tulivat pakettiauto sekä vuosijuhlat. Pakettiauto maksaa itsensä takaisin viiden vuoden säteellä, mutta vuosijuhlien miinuksesta tuli vuodelle melkoinen taakka. Lisäksi hankimme ison teltan, jonka kulut saimme katettua pelkästään sponsorien avulla. Kansainvälinen toiminta oli myös suuressa osassa vuoden toimintaa. Vuonna 2011 Suomessa järjestetiin kansainvälinen metsäylioppilaiden huipputapaaminen IFSS (International Forestry Students’ Symposium), joka keräsi ympäri maailmaan metsäopiskelijoita Suomeen.

Myös alakerhoilla meni vuosi erittäin mallikkaasti. Vuonna 2010 perustettu Metsä- ja puuteknologiakerhokin järjesti ekskursion, joka onnistui mallikkaasti ja metsäylioppilaat olivat tyytyväisiä. Puukaupallisen kerhon järjestämä ekskursio Ranskaan meni mallikkaasti pienistä talouden oikusta huolimatta.

Metsämiesten Säätiöltä saama tuki jakaantui kansainväliseen toimintaan, metsäopiskelun imagon kohottamiseen, vuosijuhliin sekä pakettiautoon. Suurimpana tuloksena voidaan pitää metsäylioppilaat ry:n kehittämistä kasvavana järjestönä sekä opiskelijoiden mahdollisuutta päästä verkostoitumaan kansainvälisellä tasolla.

Vuosi oli siis onnistunut, mistä kuuluu kiitokset kaikille aktiivisille metsäylioppilaille ja erityisesti Metsäylioppilaat ry haluaa kiittää Metsämiesten Säätiötä ja tuesta ja turvasta, jota saimme. Jokainen metsäylioppilas pystyi aistimaan tuen tärkeyden tällekin vuodelle.

Lisätietoja:

Pekka Lehto, Metsäylioppilaat ry:n puheenjohtaja 2011, pekka.lehto(at)helsinki.fi.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.