Metsien miehiä ja naisia - metsähistoriaa tekijöiden ja kokijoiden näkökulmasta

torstai, 28.06.2012

Metsähistorian Seuran ja Suomen Metsämuseo Luston yhteisen aikakauskirjan yhdeksäs numero (Luston Tuki Oy 2012, 104 s.) keskittyy metsäalalla toimineisiin ihmisiin ja heidän kokemuksiinsa. Artikkeleiden päähenkilöitä ovat metsätyömiehet, kämppäemännät, metsäteknikot, metsänhoitajat, saha- ja metsäteollisuusteollisuusyrittäjät, metsien miehet ja naiset. Vuosilusto 9 ilmestyi toukokuussa 2012.

Vuosilusto 9:ssä on johdantoartikkelin lisäksi yhdeksän metsähistoriaan elämäkerrallisesta tai henkilöhistorian näkökulmasta liittyvää artikkelia. Osa artikkeleista on vertaisarvioituja, ja niissä on englanninkieliset tiivistelmät. Vuosilusto on saatavilla Luston Puodissa Punkaharjulla ja Tiedekirjassa Helsingissä.

Vuosilusto perustuu pitkälti huhtikuussa 2011 Metsähistorian Seuran, Luston ja Jyväskylän yliopiston järjestämän metsähistorian tutkijaseminaarin esitelmiin. Seminaarin järjestelytoimikuntaan kuuluivat professori Jari Ojala, professori Ilkka Nummela, professori Hanna Snellman, dosentti Heikki Roiko-Jokela, VTT Jaana Laine ja FT Leena Paaskoski.

Seminaaria ja Vuosilustoa rahoitti Metsämiesten Säätiö.

Lisätietoja:

Sihteeri Leena Paaskoski, Metsähistorian Seura, leena.paaskoski(at)lusto.fi,
puh. 050 366 9552

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.