OMIN SANOIN -kirja

keskiviikko, 02.06.2010

Omin sanoin –kirjasen lähtökohtana on tekijän pitkäaikainen harrastus hoitaa puheiden sijasta riimeillä onnitteluja, kiittelyjä ja tuntemuksia erilaisissa elämäntilanteissa. Apura-hahakemuksessakin kuvasin hankkeen toteutussuunnitelmaa näin:

Vuosien varrella syntynyt on proosaa ja riimiä.
Ne nyt mä järjestelen, lisäilen taustoja ja nimiä.
Selvittelen aluksi, miksi musta tuli mä,
mutta keskipisteessä kuitenkin on aina ystävä.
Homma työtä vaatii, kuvaa ja karsintaa,
ehkä vähän työstöä ja reiän parsintaa.
Kirjanenkin lopuksi voisi tuotoksena olla,
jos Säätiöltä saisi joitakin euroja, niin ja
perään kolmasti nolla.
Luulen että lukijoita ois muutamakin sata -
myyntituotot varmaankaan ei kulujani kata.

Alkuun päästyäni en malttanut pitäytyä pelkästään riimien taltiointiin, vaan tuli tarve tal-tioida ”sirpaleita”, muistikuvia lapsuuden, nuoruuden ja miehuuden ajoilta. Sellaisina kuin ne olen kokenut ja kuin ne muistan. Jouduin koko ajan taistelemaan yksityiskohtien runsauden ja palstatilan niukkuuden välillä. Siksi liian moni asia on jäänyt vain toteamisen asteelle. Esimerkiksi sijaisäidistäni Ikasta voisin kirjoittaa kokonaisen kirjan, mutta tällainen ajatus syntyi vasta tämän kirjoitustyön tuloksena.

Tuloksena on lähes 300-sivuinen kirja, jonka muistelo-osa käsittelee kankaanpääläispojan elämän virtaa 1940-luvun Lamminkylästä Kiikkaan ja Tyrvääseen, opiskelua Helsingissä 1960-luvulla ja työuraa Mäntässä, Tampereella ja Helsingissä. Riimejä on mukana noin 80, ja niiden jäljessä on katekismuksenomainen ”mitä-se-on” –selittelykirjoitus. Valokuvia on yli 130.

Kirjaa on postitettu suoraan yli 250:lle ”kanssaeläjälle”, tekijällä on jäljellä muutama kymmenen kappaletta. Kirja ei ole julkisessa levityksessä. Painopaikka Domus Print Oy, Tampere.

Lisätietoja:

Erkki Alalammi, puh. +358 40 554 2416, erkki.alalammi(at)pp.inet.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.