Puunkorjuu- ja puunkuljetusyritysten kasvu

tiistai, 14.08.2012

Metsämiesten Säätiö myönsi minulle 1000 € matka-apurahan käytettäväksi ICSB 2012 konferenssiin Wellingtoniin, Uuteen Seelantiin 10-14.6.2012.

Konferenssissa pidin esitelmän väitöskirjani pohjalta ”Growth and profitability of logging and transportation in wood procurement companies in Finland: What strategies and entrepreneurs are needed for profitable growth?”. Väitöskirja itsessään on loppusuoralla ja saaduilla kommenteilla on suuri merkitys lopulliseen versioon, koska kovin montaa ulkopuolisen lausuntoa väitöskirjasta en saa ennen kuin ne ovat sitten virallisia kommentteja. Kaikki kommentit ennen niitä ovat hyvin tärkeitä. Tämä oli myös syyni lähteä konferenssiin.

Esitys sai hyvää palautetta ja keskustelua aiheesta. Keskustelu oli minun johdattamaa aiheesta: onko hyvä, että uusi tutkimus keskittyy ICT aloille, nopeasti kasvaviin yrityksiin ja uusiin yrityksiin samalla kun vanhan olemassa olevat toimialat jäävät usein tämän ulkopuolelle, mutta ovat kuitenkin vähintään yhtä tärkeitä? Esitykseni sai hyvää palautetta kuuntelijoilta, ensimmäistä kertaa palaute oli hyvin rakentavaa ja keskustelurikasta.

Konferenssissa oli muita mielenkiintoisia esityksiä sekä mielenkiintoisia tutkijoita muualta maailmasta. Muut esitykset ja sosiaaliset tapahtumat olivat konferenssin parasta antia, kuin myös keskustelu oman esityksen jälkeen aiheesta ja sen samankaltaisista ilmentymistä eri maissa.

Suuret kiitokset Metsämiesten Säätiölle matka-apurahasta.

Lisätietoja:

Tutkija/jatko-opiskelija Juho Soirinsuo, Helsingin yliopisto, juho.soirinsuo(at)helsinki.fi,
puh. 040 554 0568

http://www.icsb2012.org.nz/

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.