Talouskirja metsää omistavalle kotitaloudelle

perjantai, 26.10.2012

Metsiemme vihreällä kullalla on 745 000 omistajaa. Monelle kotitaloudelle metsäomaisuus on tärkeä tulojen lähde. Ilman huolenpitoa se ei kuitenkaan tuota.

Metsänomistajan rahakirja kertoo selkein esimerkein, miten metsän ja sen puuston arvo muodostuu markkinoilla, ja kuinka metsän- omistaja voi parantaa metsäomaisuutensa tuottoa ja omaisuutensa hoidon kannattavuutta. Metsä on nykyisin muutakin kuin puuta – tuloja metsänomistaja voi saada myös esimerkiksi luonto- ja virkistysarvokaupasta.

Metsän tuottoja, kustannuksia ja riskejä vertaillaan kirjassa samoilla taloustermeillä ja -laskelmilla kuin muitakin varallisuuslajeja. Tämä helpottaa päätöksentekoa silloin, kun mietitään, mihin kotitalouden rahat riittävät, miten ne halutaan sijoittaa ja missä ne tuottavat parhaan aineellisen ja henkisen hyödyn.

Kirja sisältää runsaasti tehtäviä ja ajatuspähkinöitä, joita jokainen voi soveltaa omaan metsäänsä.

Metsätalousinsinööri Martti Linna on kokenut metsäammattilainen ja metsänomistaja. Hän toimii vapaana toimittajana ja kirjailijana. Metsämiesten Säätiö on tuellaan mahdollistanut kirjan jakelun Suomen pääkirjastoihin.

Lisätietoja:

Metsätalousinsinööri, kirjailija Martti Linna, martti.linna(at)luukku.com, puh. 040 579 3085

Kustannuspäällikkö Satu Rantala, Metsäkustannus Oy, satu.rantala(at)metsakustannus.fi,
puh. 040 829 0260

www.metsakustannus.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.