Vaihto-opiskelu Mendelin Yliopisto kevät 2012

maanantai, 22.10.2012

Opiskelin Brnossa Tšekeissä Mendelin yliopistossa metsätaloutta kevätlukukauden 2012. Englanninkielen taitoni parani huomattavasti vaihdossa. Opin sekä puhekieltä että metsäalan sanastoa. Opiskelin myös puulajeja, metsäekologiaa, luonnonsuojelua ja metsien monikäyttöä. Verkostoiduin eri maalaisten metsäopiskelijoiden kanssa ja opin heiltä heidän oman maansa metsätalouden käytäntöä.

Yllätyin Brnon Mendelin yliopiston opettajien metsätalouden osaamista. Vaikka opettajat eivät puhuneet kovin hyvää englantia heidän oman alansa asiantuntemuksensa oli huippu luokkaa. Parasta antia mielestäni Mendelin yliopistossa olivat ekskursiot. Kävimme kahden viikon välein metsässä asiantuntevien professoreiden kanssa ja opettelimme kurssien sisältöä käytännössä. Ekskursioilla oli yhdistetty monta eri ainetta ja paikalla oli monestikin kolme eri opettajaa.

Kiitän kovasti Metsämiesten Säätiötä apurahasta. Ilman apurahaa kevään mahtava vaihto-oppilas kokemus ei olisi ollut mahdollinen.

Lisätietoja:

KTM Christian Lankinen, opiskelija, christian.lankinen(at)gmail.com, puh. 041 544 3970

tsekkimylvii.blogspot.fi

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.