Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Vaihto-opiskelu Norjassa

keskiviikkona, 01.07.2020

Pääsin keväällä 2020 vaihtoon Norjaan opiskelemaan Boreal Forest and Wildlife Management kurssikokonaisuutta pienelle Koppangin kunnassa sijaitsevalle Evenstadin kampukselle. Riistanhoidon lisäksi tutustuin hieman norjalaiseen metsätalouteen sekä boreaalisen metsävyöhykkeen metsäsektoriin. Erityisesti oli mielenkiintoista saada oppia boreaalisesta metsäsektorista ja vertailla Pohjoismaista, Venäläistä ja Kanadalaista metsätaloutta.

Poikkeuksellisen kevään vuoksi varsinainen vaihtoni jäi vain kuuden viikon mittaiseksi alkuperäisen neljän kuukauden sijaan, mutta etäopintojen ansiosta sain suoritettua kurssit loppuun. Myös englannin kielen taito kehittyi, joten pystyn tarvittaessa toimimaan helpommin vieraalla kielellä esimerkiksi tulevaisuudessa työelämässä. Pienellä paikkakunnalla elämisen kustannukset olivat varmasti keskivertoa pienemmät, mutta Metsämiesten Säätiön apuraha tuli silti erittäin tarpeeseen, sillä Norjassa eläminen on Suomen tasoa kalliimpaa.

Lisätietoja:

Metsätalousinsinööriopiskelija Salla Tanskanen, Karelia-ammattikorkeakoulu, salla.tanskanen(a)edu.karelia.fi,
puh. 0504127394

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.