Metsäala viestii ja näkyy

Metsä tutuksi lapsille ja nuorille

Osaavat tekijät metsässä

Hyvinvoivat tekijät metsässä

Metsähistorian tallennus ja esilletuonti

Ennakoivalla tutkimuksella kansainvälisessä kärjessä

MUISTO- JA MERKKIPÄIVÄKERÄYS

Keräyksen tuotolla voit tukea Metsämiesten Säätiön työtä metsäalan ja alalla työskentelevien ihmisten hyväksi. Voit perustaa muistokeräyksen tai merkkipäiväkeräyksen ja valita keräyskohteen. Käytämme lahjoituksen kokonaisuudessaan haluamallasi tavalla metsäalalla tärkeänä pitämääsi asiaan. Mietintääsi helpottamaan olemme koonneet lahjoitusesitteisiin esimerkkejä, mihin lahjoituksesi ja sen tuotto voitaisiin ohjata.

Muistokeräys

Muistokeräys on kaunis tapa kunnioittaa edesmenneen muistoa ja tuoda esiin hänelle tärkeitä ja merkityksellisiä asioita. Lisäksi se on aineeton tapa kohdentaa surevien halua osoittaa osanottoa menetykseen. Muistokeräyksen perustajana voi toimia esimerkiksi edesmenneen työnantaja, esimies, kollega, metsänomistajanaapuri tai lähiomainen. Metsämiesten Säätiö kohdentaa muistokeräyksen varat keräyksen perustajan valitseman kohteen mukaisesti.

Keräyksen kohteen voi itse määritellä ja asiasta voi viestiä esimerkiksi näin: 
”Matille oli tärkeää hyvinvoivat metsät, kukkien sijaan voit osoittaa osanottosi Suomen metsien hyvään hoitoon Metsämiesten Säätiön kautta tilille FI44 5541 2820 0321 01. Kirjoita viestikenttään Matin muistolle."

Lähetämme keräyksen käynnistäjälle ennen muistotilaisuutta sähköpostilla viimeisimmän mahdollisen tiedon lahjoitusten yhteissummasta ja kaikista siihen osallistuneista luettavaksi muistotilaisuudessa. Osallistua voi myös nimettömänä.

Merkkipäiväkeräys

Henkilön merkkipäiväkeräys on hieno tapa pyytää aineetonta lahjaa yhteiseen hyvään. Voit perustaa keräyksen esimerkiksi syntymäpäivän tai eläkkeelle siirtymisen kunniaksi ja pyytää, että kollegasi ja ystäväsi muistavat sinua aineettomasti lahjojen sijaan.

Keräyksen kohteen voit itse määritellä tai voimme yhdessä ideoida sen. Voit laittaa hyvän kiertämään esimerkiksi näin: 
”Ei lahjoja eikä kukkia. Sen sijaan voit halutessasi edistää metsäammattilaisten hyvinvointia tekemällä onnittelulahjoituksen Metsämiesten Säätiön kautta tilille FI44 5541 2820 0321 01. Kirjoita viestikenttään merkkipäivähenkilön nimi.”

Yrityksen, järjestön tai yhdistyksen merkkipäivää voi niin ikään teemoittaa juhlakutsussa tarjoamalla muistamismahdollisuutta valittuun kohteeseen. Tämä on myös konkreettinen tapa kertoa sidosryhmille ja omalle henkilökunnalle yrityksen tai yhteisön arvoista ja ohjata mahdolliset muistamiset hyvän tekemiseen. Verohallinto on hyväksynyt Metsämiesten Säätiön vähennyskelpoisten rahalahjoitusten saajaksi. Tämä tarkoittaa, että lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan Säätiölle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen. Lahjoitusvähennyksen voi saada vain lahjoituksesta, joka on tehty tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistävään tarkoitukseen.

Lähetämme kaikkien merkkipäiväkeräysten osalta tiedon keräyksen lopputuloksesta eli lahjoitusten antajat ja summat. Lahjoituksen voi tehdä myös nimettömänä. 

Lisätietoja

Tutustu lahjoitusten käyttökohteisiin, lahjoittajalupaukseemme ja lahjoittajan näkyvyyteen Lahjoittajagalleriassamme. Voit lahjoittaa halutessasi myös tuntemattomana.

Haluatko keskustella keräyksen käynnistämisestä ja lahjoituksen kohteesta? Ota yhteys Aijaan, Ilariin tai Veikkoon tai lähetä meille sähköpostia niin voimme yhdessä miettiä mikä on paras keräyskohde. Vaihtoehtoisesti voit myös täyttää ja lähettää alla olevan yhteydenottopyynnön niin otamme sinuun yhteyttä. 

Poliisihallituksen rahankeräyslupa RA/2021/664

Yhteydenottopyyntö

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.