Metsämiesten Säätiö huomioi yhdeksällä ansiomitalilla metsäalan osaajia

torstaina, 23.11.2023

Osana 75 v juhlavuottaan Metsämiesten Säätiö on huomioinut viisi henkilöä hopeisella ansiomitalilla heidän pitkäaikaisesta ja erityisen ansiokkaasta toiminnastaan Suomen metsätalouden ja Säätiön tarkoitusperien hyväksi. Hopeinen ansiomitali on Säätiön korkein huomionosoitus, johon liittyy kullekin 2 000 euron tunnustusapuraha. Hopeisen ansiomitalin saivat:
•    METO Metsäalan asiantuntijat ry:n emeritus neuvottelupäällikkö Erkki Eteläaho metsätalouden ja metsäväen etujen puolustamisesta monimuotoisissa pöydissä ja aina jalat maassa.
•    Metsälehden emerita päätoimittaja Eliisa Kallioniemi näkemyksellisestä, rauhallisesta ja erilaisia näkökulmia esiin tuovasta metsäalan puolesta puhumisesta.
•    Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Annika Kangas esimerkillisestä tutkijan kompetenssin esilletuonnista metsätalouden hyväksi viestinnän eri foorumeilla.
•    Metsä Multia Oy:n johtaja Kai Laaja ihmisen osaamisen ja motivaation esillä pitämisestä suomalaisen puunkorjuun keskeisimpänä menestystekijänä.
•    TTS Työtehoseuran toimitusjohtaja Juha Ojala kumppanuudesta ja Metsämiesten Säätiön toiminnan vilpittömästä, avoimesta ja näkyvästä tuesta urapolun eri vaiheissa.

Lisäksi Säätiö on huomioinut neljä henkilöä pronssisella ansiomitalilla heidän ansiokkaasta toiminnastaan Suomen metsätalouden ja Säätiön tarkoitusperien hyväksi. Pronssinen ansiomitali on Säätiön toiseksi korkein huomionosoitus ja mitaliin liittyy 1 000 euron tunnustusapuraha. Pronssisen ansiomitalin saivat:
•    Metsä Groupin metsäasiantuntija, metsäomaisuudenhoito Mika Hytönen asiantuntevasta, metsänomistajan odotuksia ja tarpeita toteuttavasta selväpiirteisestä metsäomaisuuden hoidosta Säätiön suurimmalla metsätilalla Suomusjärvellä.
•    yrittäjä, kämppäemäntä Sirpa Kilpinen-Pusa maittavasta, erityisesti metsän antimilla toteutetusta metsäalan emännöinnistä Savottakämppä Kerkässä ja lähinuotioilla.
•    Suomen Metsämuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Saarimaa Metsämuseo Luston uudistumisen strategisesta johtamisesta, ratkaisukeskeisyydestä sekä henkilöstön tukemisesta.
•    Hämeen ammattikorkeakoulun koulutuspäällikkö Antti Sipilä Metsäalan koulutuksen ja erityisesti metsäosaajien viestintätaitojen kehittämisestä koko toimialan parhaaksi.

Näillä tänään luovutetuilla ansiomitaleilla Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa esille sitä arvokasta työtä, jota yksilöt tekevät koko metsäalan eteen. Osaavat ja motivoituneet ihmiset ovat metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa saamiaan lahjoituksia sekä omia sijoitustuottoja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Lisätietoja:
Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä, puh. 050 598 9920
 

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.