Metsämiesten Säätiö edellyttää kaikilta rahoittamiltaan apurahahankkeilta ulkoista viestintää. Viestinnän vähimmäisvaatimus on, että Säätiölle toimitetaan julkaistavaksi tiedote hankkeen tuloksista. Tämä lisää hankkeiden toteutuksen läpinäkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Metsämiesten Säätiö ei vastaa näiden tiedotteiden sisällöstä.

Sahanperän Savotalla tehtiin lahjoja tulevaisuudelle

perjantaina, 15.12.2017

Viidettä vuotta järjestetty Sahanperän Savotta on kasvanut Lapin suurimmaksi metsätapahtumaksi. Teemana oli ”100 vuotta taakse menneeseen ja 100 vuotta eteenpäin tulevaan” Tapahtuma oli osa Suomi100-juhlintaa. Tapahtuma järjestettiin Suomi 100 -juhlavuoden teeman mukaan #yhdessä metsässä toimivien yhdistysten, yritysten ja käsityöläisten kanssa. 

Hulina kävi erityisesti Tiedekeskus Pilkkeessä ja Arktikumissa, joissa näyttelyiden lisäksi pääsi tutustumaan metsästä saataviin tuotteisiin ja kokeilemaan monenlaista puuhaa aina metsäpeleistä metsäkoneisiin. Tänä vuonna ohjelmaa oli myös Lapin Metsämuseolla, jonne oli Sahanperältä non-stop bussikuljetus. Ohjelmassa ilahdutti Vastarannan siilin metsäinen musiikki, metsäsadut sekä laulavien tukkilaisten taitonäytteet tukkilaistempuissa. Tunnelmia paikan päältä välitti Suomen 4H-yhdistyksen metsäreportteri Laura Halvari.

Savotan Sankarit lahjoitti 1 000 € lastenpsykiatriaan

Savotan Sankarit -hyväntekeväisyyskisassa joukkueet kilpailivat palkinnon valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle. Kisassa säätä ja kiperiä esteitä uhmasivat Wetteri Oy vauriokorjaamon ja Rovaniemi Nordmen ja Rovaniemi Nordmenin naisten joukkueet. Kisan voiton veivät Wetterin pojat, jonka voittama 1 000 € lahjoitussumma menee Lapin sairaanhoitopiirin lastenpsykiatrian yksikölle lasten virkistystoimintaan. Palkinnon lahjoittivat Ponsse Oyj ja Stora Enso. Kisan järjestivät Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijat.

Suomenhevonen 110 vuotta – 110 suomenkeppihevosta

Tapahtumassa juhlistettiin myös Suomenhevosen 110-vuotista taivalta metsämiehen kaverina. Rovaniemen 4H:n työpajassa keppihevosia valmistettiin kierrätysmateriaaleista 110 kappaletta. Näistä monet osallistuivat myös Savotan keppihevoskilpailuihin, jotka pidettiin Arktisessa puutarhassa. Lapset pääsivät myös aivan oikean suomenhevosen kärrykyytiin. 

Tulevaisuuden metsä puhuttaa

Savottaraati-paneelikeskustelussa pohdittiin metsää 100 vuoden päästä. Keskustelussa mukana olivat Lapin yliopiston rehtori, filosofi ja mediatieteen professori Mauri Ylä-Kotola, Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi, Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä, Suomen Metsäyhdistyksen viestintäpäällikkö Kai Lintunen ja Lyseonpuiston lukion opiskelija Anna-Pieta Kokko. Paneelin puheenjohtajana toimi Kristiina Vuopala, Metsähallituksen yhteyspäällikkö. Lopuksi panelistit istuttivat yhdessä Tulevaisuuden kuusen Arktiseen puutarhaan lahjaksi tuleville sukupolville. 

Sahanperän Savotta 2017 lukuina:

  • Kävijöitä n. 3 500. Huono sää verotti kävijäkuntaa.
  • Näytteilleasettajia 38 yritystä ja yhdistystä – tänä vuonna paljon aloittelevia luonnontuoteyrittäjiä
  • Kokonaisbudjetti n. 20 700 €
  • Seuraajia Facebookissa 620 + julkaisuilla satoja tykkäyksiä

Sahanperän Savotta on Metsähallituksen, Arktikumin, Stora Enson, Ponssen, Suomen metsäkeskuksen, Lapin ammattikorkeakoulun, Lapin ammattiopiston, Lapin Metsäpalveluiden, Suomen 4H:n, Lapin maakuntamuseon ja Arktisen keskuksen ja yhteistyökumppanien yhdessä järjestämä vuosittainen tapahtuma. Tapahtuman järjestämistä tukevat Suomen Metsäsäätiö, Napapiirin Energia ja Vesi, Metsämiesten Säätiö, Pölkky Oy ja Keitele Forest Oy.

Lisätietoja:

Sahanperän Savotan koordinaattori/tiedottaja Kaisa Vainio, Metsähallitus Metsätalous Oy,
kaisa.vainio(at)metsa.fi, puh. 040 138 5965

facebook.com/sahanperansavotta

instagram.com/sahanperansavotta

Tilaa Metsämiesten Säätiön uutiskirje
Kerromme uutiskirjeessä 6 -10 kertaa vuodessa apuraha- ja stipendiasioista sekä työstämme metsäalan ja sen ammattilaisten hyväksi.
Voit tilata uutiskirjeen antamalla sähköpostiosoitteesi meille:

Ole hyvä, anna kaikki pyydetyt tiedot.